keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Maata näkyvissä!

Navetan tyhjennysoperaatio on hyvällä mallilla. Voi että miten hienoa oli nähdä tyhjä lantakäytävä! Aamu alkoi muutenkin mukavasti, kun sain pitkästä aikaa molemmat hevoset kiinni pihastosta. Pelkään edelleenkin hevosia, joten niiden hoitaminen aiheuttaa aina ylimääräisiä sydämenlyöntejä.

Mister-ruuna on helppo tapaus, mutta Alli-tamma temppuilee erityisesti isännälle; kääntää perseensä kun kuulee miehen äänen. Yrittihän se lähteä minultakin karkuun, mutta sain pidettyä riuskasti kiinni päitsistä. Pari kertaa komensin nimeltä. Loppu meni sitten kivasti. Sain harjattua molemmat ja vaihdettua toppaloimet ylle. Pollet pääsivät päiväksi ulos. On muuten aika jännä juttu, kun laittaa käden ruunan sään kohdalle, niin hevonen lähtee valumaan alas. Aivan kuin se rentoutuisi nappia painamalla. Alli ei ole moiseen "energiahoitoon" vielä antautunut.

Kolme päivää on tosiaan ajettu köntsää ulos. Vaikka koko ajanhan sitä tarvista tulee lisää, mutta ainakin nyt päästään taas plus miinus nolla -tilanteeseen. Sikäli mikäli kuilut ovat sulat ja lastit saa pumpattua normaalia reittiä ulos.

Timmy oli taas niin elementissään, kun sai istua niska körmyssä portinvartijana. Jos joku mansikeista erehtyi tulemaan aukon lähelle, se sai ensin nähdä Timmyn hurjat ikenet. Jos sekään ei riittänyt karkottamaan, niin sitten käytiin vähän näykkäsemässä sorkasta.

Timmy ei vaan oikein tykkää traktorin äänestä. Pienkuormaajan ääni ei onneksi käynyt niin korviin. Koira on pitänyt pestä parina iltana; on sen verran tarttunut kökkäreitä karvoihin. Meinattiin heittää sankari eilen illalla vaahtokylpyyn meidän jälkeemme, mutta arvelimme, ettei vanha herra koe sitä arvolleen sopivaksi. Sitä kun ei saa esimerkiksi nostaa minnekään.

Timmy vahtii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti