tiistai 7. tammikuuta 2014

Pötkylät luokkakuvassa

Kerttu (vas.), Kalle, Kaisa (takana), Karkki seisomassa, Kippari ja nuorimmainen Karoliina.
Nämä meidän nuorimmaisemme ovat jo niin isoja pötkylöitä, etteivät enää oikein sylissä pysy. Tänään huomasin, että Kallella oli jo pienet sarven tyngät päässä. Kuusikko on kasvanut huimasti viime viikkojen aikana. Tissilläkin taitaa käydä vielä ihan jokainen.

Tänä iltana porukka asettui kuin luokkakuvaan sillä aikaa, kun aikuiset rynnivät tuoreen rehun kimppuun. On niin huvittavaa katseltavaa, kun odotus palkitaan ja turvat uppoavat sapuskaan. Sillä hetkellä maailmassa ei ole mitään muuta kuin ruoka. Heinää revitään jopa toisten suusta; ihan kuin sitä ei olisi siinä nenän edessä läjäpäin.

Lypsykarjan aikaan rehua piti muistaakseni hakea joka toinen päivä. Nyt täysi ruokintapöydällinen riittää noin kolmeksi päiväksi. Ja siitä satsista ison osan lohkaisevat lampaat, jotka syövät aivan älyttömästi.

Kaisa tissillä.
Pylly vasten pyllyä pum pum.

3 kommenttia:

 1. Ihania pikku vasikoita :D
  Meille syntyi tänään Lassi-poika, on vähän veltto mutta jos se siitä piristyy, kun maitoa mussutteli masun täyteen :D

  VastaaPoista
 2. Hei
  ja kiitos mukavasta blogistasi :) En huomaa "vieraskirjaa", joten törkkään terveiseni tähän kommenttiosioon.
  Blogisi tuli vastaan hakiessani historiikkia kyytöistä.
  Olipa mukava lukea maatilanne arkielämästä, varsinkin kun se asettuu niin lähelle omia kotiseutujani. Isäni on kotoisin Naapurinvaaralta ja äitini Vuokatista...molemmat asustelevat edelleen Vuokatissa. Isäni kotipaikka on siellä Naapurinvaaran Suoniemellä.
  Itse olen asustellut Englannissa viimeiset 12 vuotta. Olen ammatiltani kokki ja sitä kautta tuota kyytön historiaa vähän etsiskelinkin :)
  Ja teidän koirat! Meillä on myös bordercollie, mutta ei pääse noin piristäviin hommiin, kuin siellä maatilalla. Kiemurtelisi varmaan kateudesta, jos katselisi kuvia teidän koirien työpäivistä :)

  Paljon onnea tulevaisuuteen ja terveiset sinne Kainuuseen.

  Terveisin
  Minna Bunce
  (minna.korhonen@btinternet.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos terveisistä!
   Meillä on tosiaan kyyttöjä jo parisenkymmentä ja kohta tulee muutama lisää. Pikkuhiljaa on tarkoitus siirtyä kokonaan kyyttökarjaan. Ja noin kuukauden päästä pitäisi maailman putkahtaa ensimmäinen kyyttövasikka :)

   Poista