sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tyttöjen rattopoika

Jaakko Kulta.
Joku saisi hyvän aiheen tutkielmaansa meidän Jaakko-sonnistamme. Tai oikeastaan tuosta saisi jopa sonnin elämää käsittelevän gradun. Sonnin onnellinen elämä.

Seurasin eräänä päivänä herran touhuja. Kovin on taas puumien perään. Sonni ei yllä millään astumaan kookkaimpia holstein-rouvia, mutta jostakin syystä se hakeutuu hyvin usein niiden seuraan. Ehkä siinä on jotain äidin kaipuuta taustalla, tiedä häntä. Yhdessä mennään sisään ja ulos, syömään ja makuulle. Tytöt nauttivat Jaakon seurasta; tänäänkin yksi rouvista antoi Jaakon putsata itseään kaikessa rauhassa.

Ylämaankarjalaisten seura ei Jaakkoa kuitenkaan kiinnosta. Joko Pikku Myy ja Rusina ovat antaneet rukkaset tai sitten näiden pitkäkarvaisten sarvipäiden ulkonäkö ei vain miellytä herraa. Veikkaan jälkimmäistä vaihtoehtoa. Kiimansa ylämaankarjalaiset ovat kyllä selvästi näyttäneet.

Hei, minä tulen viekkuun syömään.
Isolla rouvalla ja Jaakolla on kokoeroa.
Kaivelin puhelimestani pari kuvaa Jaakosta, jolloin se oli vielä syntymätilallaan Valtimolla. Kyllähän tuohon on tullut jonkin verran lisää lihaa luiden ympärille. Ja karvat ovat kasvaneet. Viimeksi tänään suin Jaakon pulisonkeja parempaan kuosiin. Kiitokseksi herra painoi päänsä syliini. Myöhemmin sankari yritti tehdä vielä lähempää tuttavuutta ja ryhtyi taas puskemaan minua oikein urakalla. Nyt riitti kaksi topakkaa kopautusta otsalle ja herra siirtyi lähentelemään eläinkunnan edustajia.
Jaakko maaliskuussa 2013.
Tammi-helmikuun vaihteessa meille tulee uusi sonni, Kalevala. Se tulee samalta tilalta mistä Jaakkokin. Kalevalan mukana tulee muutama hieho. Kalevala pääsee sitten aikanaan touhuamaan Jaakon jälkeläisten kanssa.

Ensimmäisen kyyttövauvan odotetaan syntyvän helmikuussa. Kalenterikin oli navetan seinällä, mistä olisi nähnyt ensimmäisten astutukset, mutta vasikan veijarit olivat repineet kalenterin alas.

5 kommenttia:

 1. Tässä tietämättömältä (tyhmä) kysymys: Jos Jaakko ja Kalevala käyskelevät vapaasti pihatossa tyttöjen seassa, miten estetään se, ettei Jaakko pääse astumaan omia tyttäriään? Vai laitetaanko Jaakko pois ennen kuin sen tyttäret tulevat ensimmäiseen kiimaan?

  Blogiasi seuraan mielenkiinnolla, kiitos, että jaksat päivittää kuulumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä :) Siis hyvä kysymys tämäkin on.
   Laitamme Kalevalan omaan karsinaan parin muun sonnin kanssa, Kipparin ja Kallen. Jaakko saa olla tyttäriensä parissa niiden pikkuvasikka-aikana, mutta noin 5 kuukauden iässä vasikat todennäköisesti vierotetaan emistään. Ensi talvena pihatossa on kaksi karjaa (tilat erotellaan), Kalevalalla omansa ja Jaakolla omansa. Tosin Kalevana pääsee hommiin vasta tyttöjen ollessa reilun vuoden ikäisiä.
   Eli omanlaiset järjestelyt pitää tehdä, jotta ei vahinkoa pääse tapahtumaan.

   Poista
 2. Kiva että H:Kalevala saa karsinakavereita, kun nytkin sillä on kaksi kaveria. Toiset on lähdössä Tarjalle loppukuusta ( miten kimppakyyti )
  Kyllä Jaakko on kasvanut mutta isän kokoon on vielä matkaa :D Isä kun on syntynyt 2009 niin on ollut aikaa kasvaa ja talvet lököttelee omassa karsinassa ilman naisten häiriöitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytöt pitävät Jaakon liikkeessä. Ai kun taas nauratti aamupäivällä, kun kaksi isoa rouvaa puhalsi ulkoa sisälle pihattoon - ja Jaakko kulki kiltisti niiden perässä :D Yhdessä menivät sitten syömään.
   Ja toinen noista rouvista oli niin kiimassa että lima valui melkein lattiaan asti. Ai että kun harmitti. Vaikka eihän sitä tiedä, jos Jaakko älyäisi käydä touhuamassa silloin, kun rouva on pötköllään :D

   Poista
 3. Moikka! :) Mikä oli sen sun tytön nimi ja onko sillä facebookkia voisin vähän allista ja misteristä kysellä kuulumisia :))

  VastaaPoista