lauantai 9. elokuuta 2014

Toisenlainen arki

Entinen vene toimii nyt "kukkaruukkuna" pihalla. Unikot avautuivat.
En ole aikaisemmin nauttinut näin paljon elokuusta. Siis aivan mahtavaa. Itikat ja paarmat ovat hävinneet lähes kokonaan! Mikä nautinto on puuhastella ulkona, ja nukkua yöt rauhassa. Muutamia kymmeniä kärpäsiä nyt vielä pörräilee sisällä, mutta tässä kesän aikana olen harjaantunut mestariliiskaajaksi; kaksi kärpästä menee helposti yhdellä iskulla.

Mietteliäs ekaluokkalainen.
Elokuu pitää sisällään paljon tunteita. Esikoiseni aloitti tällä viikolla koulutaipaleensa. Toinen sankareistani menee maanantaina eskariin. Olen ensi viikosta lähtien joka toisen viikon Pohjois-Karjalassa ja joka toisen viikon täällä Kainuussa. Uudenlaista arkea ja juhlaa opetellaan pikkuhiljaa. Kuin siunauksena minulle annettiin koti entisen kyläkoulun pihapiiristä Pohjois-Karjalasta. Hyvinvointikeskuksessa asuu ihana yhteisö.

Hiljaisena toiveena meillä olisi löytää tänne Sotkamon tilallemme vuokralainen, sillä vapaata asuintilaa riittää. Tarjolla on 3h+k-kokonaisuus. Olipa se sitten yksi ihminen, pariskunta tai lapsiperhe, niin tärkeintä olisi, että hänellä tai heillä olisi intoa ja halua asua nimenomaan luomumaatilalla ja kenties osallistua maatilan töihin sekä puutarhan ja eläinten hoitoon. Asuminen tilalla on yhteisöllistä ja sosiaalista, joten sellaisiakin ominaisuuksia vaaditaan. Mutta tämä asia etenee silloin, kun sen aika on.

Nyt nautimme vielä kesästä! Joka vuosi tähän aikaan iskee myös haikeus. Talvi, pimeys ja kylmyys eivät houkuttele yhtään. Onneksi marraskuussa on luvassa helpotusta pimeyteen, kun matkaamme isännän kanssa keijujen maisemiin.

Onnellisia tassutteluja Hiukan uimarannalla.
Mansikoita kypsyy edelleen.
Keväällä istutetuista siemenistä kehkeytyi ihania kukkia kuistille.
Harmi kiehnää jalkojenjuuressa iltapalaa.

2 kommenttia:

  1. Hei! Kiinnostaisi tuo vuokramahdollisuus. Minulla on suomenruotsalainen ystävä, joka haluaisi oppia puhumaan suomea paremmin. Voisin lähettää kysymyksiä sähköpostilla jos mahdollista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sähköpostia voi laittaa osoitteeseen rasanen.johanna(a)suomi24.fi

      Poista