keskiviikko 20. elokuuta 2014

Hyvältä näyttää

Vasikkauutisilla jatketaan. Julia-kyyttö teki eilen sonnipojan kaikessa rauhassa laitumelle. Vasikka oli tosi pirteä ja löysi tissille nopsaan. Jaakko Kullan haaremista - jossa oli viime kesänä 12 tyttöä - jo kymmenen on poikinut tänä kesänä. Ja taitavatpa viimeiset kaksikin olla tiineenä. Eli Jaakolle kymmenen tai paremminkin kaksitoista pistettä ja papukaijamerkki!

Uusi pieni ihmettelee maailmaa.
Kirjoitin heinäkuun lopussa separoijan vierailusta. Lietelannasta eroteltiin tuolloin neste ja kuiva aine. Kuiva aine on nyt saanut muhia kolmisen viikkoa ja sen lämpötila on noussut hyvää vauhtia. Isäntä kävi mittaamassa lämpöjä ja lukema nousi 60:een. Hyvä tulos rikkakasvien osalta eli niiden siemenet ovat tuossa lämpötilassa kuolleet. Kuiva aine muuttuu pikkuhiljaa mullaksi. Ei sitä enää paskaksi voi sanoa.

Mittaus menossa.
Tulos.
 Juurikasmaallekin kuuluu hyvää. Tosin onhan se isäntä saanut kyykkiä siellä päivän jos toisen. Sen verran on kökitty kesän aikana myös mansikkapellolla, että olemme molemmat jäykkiä kuin rautakanget. Ja pitihän sitä käydä kökkimässä myös mustikkametsässä. Kainuussa on muuten tosi paljon mustikoita, ainakin täällä meilläpäin. Tosin ne kaikki on jo kohta kerätty isännän isän toimesta.

Mutta siis, perunat, sipulit, porkkanat ja lantut ovat kasvaneet hyvin, eikä niissä näytä olevan mitään tauteja tms. Porkkanoita on maisteltu ja sipuliakin tuikkasin jo makaronilaatikkoon. Mutta kasvakoot vielä kaikessa rauhassa. Saas nähdä, minkälaiset sadonkorjuujuhlat saadaan aikaan!

Luomusipuli.
Syysruista laitettiin muuten kasvamaan viime viikolla. Odottelin jo vesi kielellä omaa ruisjauhoa ja siitä tehtyä leipää, mutta eihän vilja ehdi kasvaa tälle vuodelle. Kasvusto talvehtii maassa ja sato puidaan vuoden päästä. Aina oppii uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti