lauantai 12. heinäkuuta 2014

Nyt punastuttaa!


Viime päivien lämmin sää alkaa tuottaa tulosta eli mansikat kypsyvät hyvää vauhtia. Isäntä kiikutti ensimmäisen (havaitun) luomumansikkamme reilu viikko sitten luokseni, kun olin ajamassa nurmikkoa. Mansikka oli puoliksi syöty ja vähän raakakin, mutta sain siis syödä sen, mitä siitä oli jäänyt jäljelle. Ja mansikkaa ei siis ollut suinkaan syönyt rastas, vaan ihan isäntä itse. Äsken sain suuhuni muutaman kypsän ja kokonaisen mollukan - nam!

Eli luomumansikkaa, lajiltaan polkaa, on hehtaarin verran. Taimet tekevät nyt ensimmäisen satonsa, joten on hyvin vaikea arvioida, kuinka paljon mansikoita tulee. Mansikoista voi kysellä isännältä numerosta 040 591 9836. Jos ääni ei heti vastaa, niin kannattaa laittaa tekstiviesti, niin otamme yhteyttä. Puheluja tulee normaalistikin päivän aikana useita, joten siksi kannattaa laittaa vielä tuo tekstari, niin puhelu ei huku muiden vastaamattomien joukkoon.

Mansikoita saa tulla poimimaan itse. Halutessaan niitä voi ostaa valmiiksi poimittuna.

Ja äsken muuten syntyi yhdeksäs kyyttöpiiperoinen. Kaimani Johanna tupsautti maailmaan tytön! Tyttöjä on nyt viisi ja poikia neljä. Hyvin on Jaakko Kulta touhunnut typyjen kanssa; haaremissa oli viime vuonna 12 tyttöä ja niistä yhdeksän on poikinut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti