tiistai 15. heinäkuuta 2014

Mansikat ja rikkaruohot vilisevät silmissä


Kyllä sillä isännällä oli housut jalassa, vaikka äkkiseltään katsottuna näyttää ihan alastomalta.
 Tämä päivä on oltu pellolla. Aamupäivä meni mansikkapellolla, iltapäivä juurikaspellolla. Mansikoita kerättiin tänään kolmisenkymmentä kiloa. Huomenna niitä voi ostaa Teppanakeskuksella, missä esitetään Risto Räppääjää Kajaanin harrastajateatterin voimin. Mansikoita saa siis siitä kioskista, mistä löytyy muitakin väliaikaherkkuja.

Isäntä on myysännyt porkkanapenkkien kimpussa päivittäin. Minut houkuteltiin mukaan tänään. Ei se kuulkaas ole ihme, että luomusta pitää maksaa hieman enemmän. Helppohan se olisi ajaa myrkyt maahan ja katsoa, kun rikkaruohot kuolevat. Nyt penkit on pitänyt käydä kyykkien läpi. Ei tarvitse harkita kuntosalille lähtemistä. Sen verran on koko kroppa ja pälli koetuksella. Paarmat antavat oman mausteensa touhuun. Hölväsin tänään coolmenttia jalkoihin ja se tuntui tehoavan.

Porkkanapenkeistä on kiskottu pois jauhosavikko. Minkä takia tällainen kasvi on pitänyt keksiä, kun tämä pitää kiskoa pois, manasin pellolla. Siihen isäntä sitten, että kasvista on se hyöty, että se varjostaa sopivasti ja koska sillä on niin paksu juuri, se myös kuohkeuttaa maata. Jassoo. Ja se on yksivuotinen kasvi. Ja se pitää ottaa sen takia pois, että se lisääntyy nopeasti. Nämä seikat jäivät mieleeni. Ja isäntä tuossa juuri kertoi, että kyse on jauhosavikasta. Ei jauhosavikosta.

Selfie.
Timmy oli pellolla mukana. Välillä piti käydä varjossa huilaamassa.
Tämän päivän satoa.
Rasioita.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, mansikoita ♥
  Joko pian meille tulee näitä? Odottaa kuola valuen ja pakastin tyhjänä :D
  Ei ole kalliita kun tietää että saa puhdasta, sanon minä.

  On se isäntä onnekas, saa olla ilman paitaa auringossa. Mulle se lykkään niin pahan ihottuman että vaatteet pysyy päällä ja kuuma on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajan sunnuntaina johonkin aikaan teitin ohi. Voisin silloin tuoda. Olitte tainneet ilmoittaa isännälle määrän?

   Kyllä minä jo eilen katselin kauhistellen miehen punaista selkää. Mutta isäntä kulkee koko kesän sortseissa. Ei auta kuin hieroa iltaisin kookosöljyä intiaanin nahkaan :D

   Poista
  2. Tämä sopii ja ota mukaan 20 kiloa mansikkaa :D

   Poista