sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Hoitopalvelu pelaa

Juhla ja kolme hoidokkia.
Kyyttömammoja on hauska seurata. Tänään oli Juhla ottanut hoitovastuun itselleen ja kuljetti mukanaan neljää piiperoista - yhtä omaa ja kolmea vierasta. Lieneekö kyytöillä joku yya-sopimus; se hoitaa kenellä on halua, kiinnostusta ja voimia. Mammat saavat nimittäin juosta laitumella pitkät pätkät päivän aikana. Sen verran vilkkaita vasikat ovat.

Arvasin, että Jutan Lotta-tyttönen on yksi noista hoidokeista. Jutta ei edelleenkään imetä vasikkaansa. Olemme yrittäneet ohjata vasikkaa tissille, mutta emä kääntyy pois. Kun Lotalle viedään aamu- ja iltapala, niin emä tulee toisinaan veräjälle nuolemaan vasikkaansa. Toisinaan se makoilee olkien päällä. Tosin tänään kävi mielessä, että jospa nämä muut imettävät kyyttömammat ovat ottaneet Lotankin ruokahuollon kontolleen. Tänäänkin Lotta katseli vierestä, kun Juhlan oma vasikka imi maitoa napaansa. Eikä Juhla tuntunut olevan moksiskaan, vaikka ympärillä parveili muitakin vasikoita.

Lottaa on tosiaan käyty juottamassa jo parin viikon ajan. Se tuntee nimensä ja usein laitumelta kuuluu möööö, kun se näkee jonkun astelevan laidunta kohti punainen tuttisanko kädessään. Sitten se juoksee veräjälle odottamaan ruoka-annoksensa saapumista.

Juhla ja neljä hoidokkia.
Tämä vasikka on niin sonnin näköinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti