maanantai 17. helmikuuta 2014

Ensimmäisen kyyttövauvan syntymä lähenee

Jutta mahanköllykkänsä kanssa. Vierellä kävi aina välillä tuleva isä, Jaakko Kulta.
No nyt on perhosia vatsassa. Ihmettelin tänään, kun Jutta oli yksin syömässä ja muu karja oli ulkona. Nuori emäntä ahmi ruokaa ja oli jotenkin hätäinen. Arvasin, että nyt taitaa olla tulevalla äidillä jännät paikat. Sitten ryhdyin seuraamaan vatsanseutua, missä kävi mahdoton mutkuaminen. Välillä Jutan peräpää jäykistyi ja se painautui vasten ruokintapöydän kaltereita. Taisi supistella?

Nyt sitten seuraillaan, että missä vaiheessa mahdollinen synnytys on. Meneekö päiviä vai viikkoja? Lantiosta, hännän tyven kohdilta, pystyisi kuulemma kokeilemaan, että ovatko paikat yhtään auki. Tissit eivät saata pompsahtaa esiin vasta kuin synnytyksen jälkeen. Poikimakarsina on joka tapauksessa valmiina. 

Yhtään ei tiedä, että miten kyytöt hoitavat poikimisen. Onko niillä doula mukana, kuten holsteineilla. Ylämaankarjalaiset kun tekivät pienokaisensa ilman tukijoukkoja metsänlaitaan.

Ai ai ja oi oi.
Perhosia on vatsassa senkin takia, että parin tunnin päästä meille saapuu uusia kyyttöjä! Kuvia ja tunnelmia on luvassa viimeistään huomenna tiistaina.

2 kommenttia:

 1. Kyllähän se nauta tahtoo yksinäisyyteen hakeutua jo useita päivä ennen varsinaista synntytstä. Toivotaan että kaikki menee hyvin Jutalla ja saatte kauniin vasikan <3
  Jutan äiti Kuutar, on hieno mamma vasikalleen ja Kuutar on myös Hallan äiti joka taas on teidän uusien kyyttöjen isä.Monimutkaista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä näytti Jasminiltakin valuvan limaa, joten taitaa olla useampi synnytys luvassa lähiaikoina. :D
   Kaunis kiitos uusista kyytöistä! <3 Ovat oikein hyväkuntoisia ja reippaita. Yksi oli vähän arempi - se kaikkein vaalein. Lymysi mielellään toisten selän takana.
   Hyvin meni muutenkin kotiin tulo. Kalevala joutui nyt aluksi yksin karsinaan ja se ei tainnut oikein olla mieleinen juttu. Juttua tuli koko ajan, ja olisi pitänyt olla toiselle seuraneitinä. On kyllä oikein kesy tapaus :)
   Hiehot pääsivät minikyyttöjen kanssa samaan tilaan ja nekin rauhoittuivat heti. Ei ainakaan tänään ollut mitään ongelmia.

   Poista