tiistai 6. toukokuuta 2014

Avajaisjärjestelyjä torstaita varten

Tipaskeskuksen toinen pääty. Kuva otettu maaliskuussa.
Joku aika sitten oli puhetta osuuskunnasta, johon itsekin kuulun. Osuuskuntamme, Hopeahiisi nimeltään, omistaa Tipasojan entisen kyläkoulun. Samassa pihapiirissä on kyläyhdistyksen kylätalo Tipsakka. Tämän palvelukeskuksen avajaisia vietetään nyt tulevana torstaina klo 13-16. Alussa on vähän virallisempi osuus, minkä jälkeen tarjolla on kahvia, suolaista ja makeaa. Ja tietysti tiloihin pääsee tutustumaan. Eli tervetuloa!

Osuuskunnan toimintaa on käynnistelty pikkuhiljaa. Varsinainen perustamiskokous pidettiin jo puolitoista vuotta sitten ja palikoita on kasattu sen jälkeen hitaasti mutta varmasti. Entinen koulurakennus on nyt remontoitu niin, että lämpöä ja juomavettä (ja tietysti myös käyttövettä!) on saatavilla. Paikkoja on siivottu ja järjestelty. Vielä on paljon hommaa, mutta tämä on onneksi sellainen projekti, mitä tehdään silloin, kun aika antaa myöten.

Ensimmäinen vuokralainen asettui taloksi keväällä: Kainuun Nuotta perusti ympäristönhoitotyöpajan, jossa tehdään YTY-töitä. YTY-työt ovat työllisyysmäärärahoin rahoitettuja ympäristönhoitotöitä. Lisäinfoa tästä löytyy esimerkiksi nettisivuiltamme www.hopeahiisi.fi.

Viime kesänä tiloissa majoittui MM-suunnistusväkeä. Edullista majoitusmahdollisuutta kannattaa kysyä isommallekin porukalle. Myös juhlien ja muiden tilaisuuksien järjestäminen onnistuu yhdessä kyläyhdistyksen kanssa. Kyläyhdistys vuokraa vasta remontoitua kylätaloaan.

Kauko maalaa pattereita.

Työt kesken ympäristönhoitotyöpajalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti