perjantai 4. huhtikuuta 2014

Toimistotöitä

Maajussin toimisto.
Voiko tämän ekologisempaa ja luomumpaa toimistoa enää ollakaan. Asiat hoituvat kännykkä korvalla kuusiaidan päällä. Sinne se maajussini kipuaa aina aamuisin tikkaita pitkin ja kömpii illalla pois.

No joo, vitsi vitsi. Isäntä kyllä oikeastikin pitäisi mieluummin toimistoaan kuusenlatvassa kuin sisätiloissa. Paperitöiden tekeminen on pakollista pahaa, samoin koneella istuminen. Ja niitä paperitöitä riittää! Sitä on aivan käsittämättömän paljon kaikenlaista muistettavaa ja ilmoitettavaa. Ja aika nopealla varoitusajalla voi tulla aina jotain uutta EU:n suunnalta. Maatalousyrittäjä ei voi todellakaan tietää, missä on 10 vuoden kuluttua. Voikohan ennustaa edes viiden vuoden päähän? Tuntuu, ettei tämä ala ole yrittäjien käsissä vaan päättäjien. Ja vieläpä sellaisten, joilla ei ole mitään kosketuspintaa maatalouteen. Liian usein päätöksiä tehdään mielikuvien ja numeroiden perusteella. Ja nämä ovat niitä asioita, mitä maajussit puivat etenkin yhteisissä tapaamisissaan. Sen vuoksi vältän hartaasti pikkujouluja ja muita illanviettoja.

Mutta, kuusiaita piti siis leikata. Aita on niin vankka, että siellä voi kontata. Leikkaaminen onnistuu ilman tikkailla keikkumista.

Tuossa kuusiaidassa asustaa varmasti ainakin sata lintua. Ja aita vaimentaa kivasti tieltä tulevaa melua.

6 kommenttia:

 1. Kaunis kuusiaita ja tuuhea kun päälläkin kestää kävellä.
  Aika kiirettä pitää meillä, kun navetoissa pomppii jo 22 vasikkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh huh. Siinä saa taas nimiä keksiä! L-alkuisiakos ne on tänä vuonna..?
   Myö vaan ootellaan. Kun ei voi tietää, millon on Jaakko astunu typyköitä. Toukokuun alussa pääsi muistaakseni laitumelle. Sitä ennenkin yritti muutamia, mut ei tainnu onnistua ensi yrittämällä.

   Poista
 2. Jep-L-kirjaimilla tänä vuonna vasikoiden nimet alkaa.
  Voi olla että kun on kokematon hieho ja kokematon sonni voi joutua yrittämään useaan ennenkuin onnistuu.Kokenut sonni osaa ottaa epävarmankin hiehon kunnolla käsittelyyn.
  Nyt niitä tenavia on jo 25 kpl.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä varmasti näin on, että Jaakolle on tullut nyt roppakaupalla kokemusta ja varmuutta vuoden aikana. Odotellaan. Eivät poikineet reissumme aikana.

   Poista
 3. Sinut on haastettu! http://hobitteja.blogspot.fi/2014/04/marlilta-pollitty-haaste.html

  VastaaPoista