keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Postia Englannista

Salkku.
Ryhdyimme isännän kanssa vallan kansainvälisiksi ja tilasimme keritsimet Fane Valley Storesta. Eilen tuli paketti Englannista ihan tänne kotipihaan asti.

Kuin lapsi lahjapaketin kimpussa. Jämerä vehje paketista lopulta paljastui.
Yritimme löytää keritsimiä käytettyinä, mutta ei vain löytynyt. Vaikka Englannin tilaukseen tuli postimaksu päälle, niin se tuli maksamaan vähemmän kuin Suomesta ostettuna. Postimaksuksi taisi tulla noin 30 euroa.
Kävin muutamat sähköpostikeskustelut englanniksi ja sitten jäimme jännityksellä odottamaan, miten taxfreenä ostaminen onnistuu. Vaikka verkkomaksu näytti täyttä hintaa, lupasivat he poistaa alv:n laskutuksen yhteydessä. Laskua odotellaan yhä.

Öööö, ei käy meidän seinäämme.
Tuote näyttää hyvältä. Ainoa pieni(!) miinus on tuo pistoke. Isäntä meinasi eilen täräyttää koneen käyntiin, mutta tuohonhan se tössäsi. No eipä mitä, tällaisia adaptoreita on olemassa. Ja kuinkas sattuikaan: kaverillani, jonka mies on englantilainen, on joutavana tällainen adaptori, joten sitä ei tarvitse ryhtyä tilaamaan. Ajattelin kuitenkin laittaa sähköpostia Fane Valley Storeen ja ehdottaa, että jos jatkossa joku tilaa Suomesta laitteita, niin kannattaa tarjota tuota adaptoria mukaan. Ja eihän sitä tiedä josko heillä olisi ollut näitä laitteita tuolla meille käypäisellä pistokkeella - tuskin.

Joskin isäntä oli jo aikeissa vaihtaa pääksi kaksipäisen pistokkeen leikkaa-liimaa-systeemillä. Äh, en tiedä, miten se käytännössä menee, mutta kuulemma sen olisi saanut helposti vaihdettuakin. Isäntä yritti viikonloppuna sivistää minua näyttämällä sähkösysteemejä tuvan puolelta: "maajohto on aina vihreäkeltainen ja n-johto on aina sininen". Siihen väliin jäi sitten kolme muuta johtoa, joiden järjestystä muuttamalla pystyi virrankulkua(?) muuttamaan. Tai jotain.

4 kommenttia:

 1. Hieno peli :D
  Eikun villojen kimpuun samalla varoen ettei jänteet katkeile jaloista. Jos lammas hyppii niin sinä voi käydä kuin minun edesmenneelle äidilleni että teurastukseen meni lammas,kun jänne meni poikki. No, äiti oli jo silloin kömpelö :D


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siitäpä saisi hyvän viihdevideon, kun kuvaisi meidän räpeltämistämme lampaiden kimpussa. Toisella on oppikirja kädessä ja toinen hikoilee elukan kanssa. Isännällä on onneksi jotakin kokemusta keritsimisestä.
   Jossakin lehdessä oli juttua lampurista, joka oli rakentanut kätevän telineen. Voin jo kuvitella, että sellainen rakentuu meillekin....... :)

   Poista
  2. Jos kerintätelinettä kaipaat niin Kiuruvedellä olisi yksi ilmainen p.0400527156 jos ei ole jo mennyt.

   Poista
  3. Kiitos vinkistä. On vielä vapaana. Sen kun saisi jotenkin vielä tänne meille.... muutoin kuin hakemalla, heh. Meneehän siinä tietysti oma aikansa, kun tuollaisen rakentaa.

   Poista