keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Keittiö korkattiin käyttöön

Herkkua leipäpitäjästä, Liperistä.
Heti alkuun pitää sanoa, ettei tuo leipä ole minun tekemääni. Liperiläinen ystäväni Sonja kävi perheineen viikonloppuna kylässä ja toi tuliaisiksi tekemiään herkkuja. Tuomisena oli myös leivänjuuri eli kyllä se nyt vahvasti siltä näyttää, että leipää on ryhdyttävä tekemään. Tai ainakin yritettävä tehdä.

Korkkasimme viikonloppuna käyttöön uuden keittiön. Vielähän siellä on sipisteltävää ja aseteltavaa ja laitettavaa, mutta ihan toimivalta se tuntuu näin ensialkuun. Remontti kesti kaikkiaan puolitoista vuotta. Siitä on sitten hyvä jatkaa ruokasalin puolelle: seiniä maalataan ja putkia laitetaan piiloon.

Kokkailua uudessa keittiössä.
Induktioliesi on naurattanut jo monet kerrat. Meinasin jo virittää tulet puuhellalle, kun liesi ei suostunut lämmittämään soppaani. Valitti ja valitti, piippasi ja työnsi F-kirjainta. Sitten tajusin, että kattila ei käy induktioliedelle; se ei tunnista sitä. Onneksi meiltä löytyy myös näitä hifistelykattiloita ja -pannuja, joten ruuanlaitto onnistuu myös tällä uudella liedellä. Kiertoilmauunissa on sitten oma opettelunsa...

Tehoja liedessä tuntuu olevan. Vanha hellanrohjomme oli niin hidas, että veden kiehumista sai odotella. Siinä ehti sillä välin siivota huushollin ja melkein pestä vielä ikkunatkin ennen kuin vesi kiehui. Nyt vesi kiehuu parissa minuutissa.

Induktioliesi.
Tällaisen huoneen tahdon meille.
Sunnuntaina kävimme ystäväperheen kanssa Angry birds -puistossa Vuokatissa. Kuvassa oleva pieni palikkamerihuone löytyy sieltä. Muutenhan paikka on valtaisi halli, mistä löytyy aktiviteettia jos jonkinlaista. Kolme neljä tuntia menee lapsilla ihan heittämällä.

Kerintäteline.
Ja niinhän siinä kävi, että edellisen postauksen yhteydessä saatu vinkki kerintätelineestä poiki tulosta: teline on nyt meillä! Kiuruvedeltä se matkasi Valtimon kautta lopulta pihaamme - monien mukavien sattumusten saattelemana. Kiitos kovasti apujoukoille! Nyt on siis kaikki valmiina kerintäpuuhiin. Ensi viikolla ryhdytään tositoimiin... Vapaaehtoiset voivat ilmoittautua isännälle!

2 kommenttia:

 1. Nyt kyllä passaa keitellä.On niin hieno keittiö ja kaikki.
  Mulle se on tuossa leivänjuuri muhimassa.
  Jos olisi toinen aika niin kerintää vois auttaa mutta kun on just startattu poikimiskausi niin ei jaksa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saimme apuja kerintään. Ensi viikolla aloitellaan, huih. :)

   Poista