perjantai 8. maaliskuuta 2013

Tuunausta ja puunausta

Laattojen saumausta isännän kanssa.
Tassuttelua.
Viime vuonna aloitettu myllerrys on nyt tullut siihen pisteeseen, että keittiösuunnitelma on tehty ja jos kaikki menee putkeen, ensi viikolla täällä kasataan keittiötä. Tässä muutaman päivän sisällä on tarkoitus suunnata Haaparannan Ikeaan.

Ikean sivuilta löytyy keittiönsuunnitteluohjelma, jolla olen leikkinyt jo muutaman päivän. Jotain tällaista tavoitellaan. Vetimet ovat erilaiset, mutta nuo kaapit sopisivat tupaamme kuin nenä päähän.

Vanha keltainen sänky sai uuden maalipinnan.
Yläkerran perukoilta löytyi isännän vanha sänky. Ja ovatpa hänen vanhempansakin tainneet nukkua tuossa sängyssä vuosikymmeniä sitten.

Sänky oli alun perin keltainen. Nyt se maalattiin vanhan ajan vihreällä. Vielä kun saisi hommattua siihen patjan ja isoja tyynyjä, niin teen siitä kivan laiskanlinnan tuvan nurkkaan.


Suloinen löytö kirpparilta. Hiomapaperia ja maalia = uusi.
Puun väri piiloon valkoisella maalilla.

Kirppareilla kiertäminen ja nettikirppareiden tarjonnan seuraaminen on kutkuttavan palkitsevaa. Joensuun seudulla, mistä olen kotoisin, on lukuisia kirppareita, joiden kiertämiseen saa varata päivän jos toisen.

Romuritarista löysin ihanat jakkarat. Tupaan tulee työtaso, johon oli tarkoitus hommata jakkarat. Nämä osuivat kohdalle kuin tilauksesta. Ja päälliset valkoista nahkaa, wuhuu!

Käytetyissä huonekaluissa ja tavaroissa on oma tunnelmansa ja energiansa. Mieluummin kierrätän kuin ostan uutta. Keittiökalusteitakin olisi tarjolla, mutta suuntaamme nyt kuitenkin sinne Ikeaan.

Uuuh, niin ihanan kasaria.

Tuvan komeus on vanha leivinuuni. Hopea lakka (maali?) hiottiin pois ja alta paljastui kaunis kivipinta.  Tunnen jo nenässäni ruisleivän ja karjalanpiirakoiden tuoksun. Onneksi isännällä on kokemusta paistamisesta. Minä en ole koskenut muuhun kuin sähköuuniin ja mikroon.

Ja hei, nuo makuuhuoneeseen johtavat lasiovetkin on hommattu nettikirpparilta. Suosittelen lämpimästi tori.fi-palvelua. Viime viikolla bongasin sohvan tuolta sivustolta. Nyt se taitaakin kutsua luokseen yläkertaan...

Tuvan leivinuuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti