keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Ristus mikä reissu

Paketti poikineen. Lasti tuotiin Caddyn ja peräkärryn voimin.
No niin. Haaparannan Ikea-keikka heitetty. Ajeltiin lauantaina Ouluun ja käytiin katsomassa Jean S:n keikka Tähdessä. Me vanhukset jaksoimme kreisibailata puoli kolmeen asti. Viinapää on nykyisin sellainen, että pitäisi juoda jatkuvasti, että saisi pidettyä edes jonkinlaisen huppelin päällä. Mutta koska alkoholi on baarissa kallista, ei moiseen ole varaa. Ja kyllä krapulattomaan aamuun on mukava herätä - sitä osaa nauttia myös hotelliaamiaisesta.

Sunnuntain majailimme isännän sukulaismiehen mökillä. Olin varautunut henkisesti vedettömään ja sähköttömään torppaan, mutta kyseessä olikin lähes omakotitalon veroinen pienhuvila lähes meren rannalla.

Maanantaiaamuna isäntä herätti seitsemältä. Katsoimme sunnuntai-iltana elokuvan puolilleöin, joten yöuneni jäivät vähäisiksi. Olin kuulemma tietoinen aamuseitsemän herätyksestä. Siitäpä saimmekin pienen kärhämän aikaiseksi. Minä kun en olisi töllöttänyt televisiota, vaan olisin siinä tapauksessa mennyt kiltisti nukkumaan hyvissä ajoin.

Joka tapauksessa starttasimme kahdeksalta ja Haaparannassa olimme puoli kymmenen maissa. Suomen aikaan. Daa. Ruotsissa kello oli vasta puoli yhdeksän. Ja Ikea aukaisi ovensa kymmeneltä. Jotta näin.

--------------------------------

Ikea-turnee alkoi kiertelyllä ja kaartelulla. Isännälle kerta Ikeassa oli ensimmäinen; minä olen asioinut Espoon Ikeassa kerran jos toisenkin. Asuin Etelä-Suomessa kolmisen vuotta 2000-luvun alkupuolella.

Keittiösuunnitelman kera painelimme keittiöosastolle. Siellä vetelä miesmyyjä auttoi sen minkä jaksoi. Lopulta saimme käteemme yhdeksän aanelosta, joissa oli lista ostoksistamme. Lista oli tietenkin ruotsinkielinen. Onneksi numerot ovat samat sekä Ruotsissa että Suomessa. Siispä itsepalveluhyllyt odottivat, jei!

Jokainen nippeli, nuppi, lista, kisko, hylly, runko........ piti kerätä omin kätösin. Tähän olimme kyllä jo varautuneet. Onneksi hyllyt ja tuotteet on merkattu selkeästi, joten keräämiseen ei mennyt kuin muutama tunti. Hah.

Kaikkiaan saimme kasaan seitsemän kärryllistä tavaraa - ja kassalla aikaiseksi ruuhkaa. Kolmesta kassasta tämä yksi kassa palveli meitä noin parin tunnin ajan. Ja ai sitä riemua, kun jokainen paketti oli vedetty viivakoodeinen kassan läpi ja kun kävi selväksi, ettei kaikki mennytkään ihan putkeen. Yritysasiakkaana tuotteet olisi pitänyt lyödä toisin kassaan. Siispä saimme käteemme liput kahvioon ja toinen kassaneiti ryhtyi naputtamaan tuotteita uudestaan kassaan. Onneksi tämä kävi kuitista käsin. Ehdin jo ajatella pakettien röijäämisen uudestaan kassan läpi, plääh.

Kaikki siistissä pikku kasassa.

Kotimatkalle lähdimme seitsemän tunnin Ikeassa asioimisen jälkeen. Leppoisaa yhdessä puuhaamista ilman hampaiden kiristelyä. Oikeasti. Olin ihan yllättynyt, kuinka helposti päivä lopulta meni. Sain myös jumitella osastoilla ja huokailla tuotteiden ja ideoiden äärellä. Mukaan tarttui mm. pyyhkeitä, säilytystavaraa, ja pari Expedit-hyllyä yläkerran käsityöpuuhastelunurkkaukseen. Perheen teinille tuotiin työpöytä.

Ja päivän päätteeksi taskussamme oli 6000 kruunun lahjakortti. Jokaista 10000 kruunua kohti sai 2000 kruunun lahjakortin. Toisin sanoen uusi Haaparannan keikka heitetään tässä kevään aikana. Todennäköisesti tuolla summalla saadaan uuni ja mikro sekä muuta käyttötavaraa yllin kyllin.


Naps auton ikkunasta käsin. Aurinko lämmitti ihanasti.
Lasti kotona.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti