sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen neljän seinän sisällä - hätshii


Pääsiäistä on vietetty letkeissä tunnelmissa. Viikon vaivannut flunssa on - toivottavasti - pikkuhiljaa väistymässä. Siispä aika on pitkälti mennyt sisätiloissa. Äsken tosin käytiin navetalla parantelemassa kyyttöjen kotikoloa: levitettiin parsien kumimattojen alle hiekkaa, jotta saatiin suurimmat kuopat tasaisemmiksi. Lisäksi hilattiin yksi aita toiseen paikkaan, jotta kyyttöjen alue saatiin isommaksi. Ja huomennahan ne kyyttöneidit saapuvat kera Jaakko Kullan!


Tuvan remontoiminen on edennyt. Pöytälevyt on nyt laitettu paikoilleen. Koivuiset levyt käsiteltiin parafiiniöljyllä. Pitänee käsitellä vielä pari kolme kertaa, jotta pinnasta tulee kestävä.


Pöytätaso ei ainakaan lopu kesken, eikä kaappitila. Marko Paananen paasasi sisustusohjelmassaan tällä viikolla, että suomalaiset ovat liian käytännönläheisiä sisustajia. Pitäisi rohkeasti valita valkoista sohvaa, ja keittiöön voisi laittaa muutakin kuin kaappeja. Noh, me halusimme niitä kaappeja ja vetolaatikoita.


Alalaatikoihin tulee leveät vetimet ja yläkaappeihin pienemmät nupit. Seuraavaksi voisi vaikkapa laitella hyllytasoja ja ovia paikoilleen. Opin myös uuden sanan: huuva. Liesituulettimena olen moista pitänyt, mutta huuvaksi sitä nyt kutsun. Saarekkeen päälle tulee huuva ja toinen laitetaan leivinuunin keittotason ylle. 


Ja koska kaikki kevään lehdet pursuavat joko laihdutus- ja puutarhajuttuja, on pakko osallistua ainakin toiseen. Eli hommasin muutamia siemeniä, istutuskippoja ja multaa. Isännällä on huomattavasti vihreämpi peukalo, joten luotan häneen. En tiedä puutarhan hoidosta oikeastaan yhtään mitään. Saan kaikki sisäkasvit kuolemaan - jopa kaktukset. Mutta siitä olen ylpeä, että viime kesänä sain köynnöskrassit kasvamaan, wuhuu! Niitä on jälleen muutama pussillinen. Nekin pitää kuulemma laittaa kohta itämään. Häh? Viime vuonna tuikkasin ne suoraan ulos siinä kesäkuun korvilla.

Muuten, isäntä löysi aivan mahtavan kirjan Suomalaisesta kirjakaupasta: Kierrätyspuutarha. Joka on näköjään kymmenen euroa edullisempi täällä verkkokaupassa. Kirja sisältää aivan mahtavia vinkkejä, kuinka käyttää romua ja vanhaa tavaraa puutarhassa.

Mekin poistimme vanhat sälekaihtimet tuvasta ja ne ovat menossa hävitykseen. Mutta pitääkin käydä nappaamassa säleitä talteen, sillä niitä voi käyttää esim. kun haluaa merkata istutuksia. Kirjoittaa säleeseen nimen vaikkapa kynsilakalla ja tökkää sen taimen luokse tai penkin päähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti