keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Lampaat kiittävät ystävällisyydestänne!

"Mamma" päivälevolla.
Aivan älyttömän suuri kiitos kaikille, kun olette ottaneet Sotkamon kylän kesälampaat niin hyvin vastaan, ja vierailleet laitumella ahkerasti. On ilo kuulla, että eläinten hyvinvointi on otettu ihan yhteiseksi asiaksi. Erityisesti sydäntä lämmittää ajatus siitä, että joillekin lampaat voivat olla kimmoke lähteä ulkoilemaan ja ylipäätään pois sieltä neljän seinän sisältä.

Luonto ja eläimet tarjoavat ihanaa rauhaa. Ja itse Syntiniemihän vilisee kaikenlaisia menninkäisiä, salamantereita ja keijukaisia! Löysin Helsingistä Unio Mystica -kirjakaupasta aivan mahtavan kirjan: Elä maagisesti - keijut, luonnonhenget ja taruolennot. Sen on kirjoittanut Ted Andrews. Olen vasta ehtinyt selata tekstejä sieltä täältä, mutta sitten kun pääsen lukemisen makuun, niin varmasti hurahdan luonnonhenkiin yhä enemmän!

Porukassa on kiva olla.
Muuten, jokunen uuhi saattaa karitsoida kesän aikana. Karitsat eivät välttämättä ole koko ajan emänsä mukana ainakaan alkuvaiheessa, vaan emä saattaa piilottaa pikkuisensa johonkin pusikkoon. Se käy kyllä imettämässä ja hoitamassa lastaan.

Jos laitumella vierailija näkee karitsan ja sen voinnissa mietityttää jokin asia, niin kannattaa soittaa meille. Yhteystiedot löytyvät portilta. Uuhet poikivat ensimmäistä kertaa, joten opettelua se on niillekin. Aina ei imettäminen lähde mallikkaasti käyntiin.

Joku tai useampi meidän perheestämme käy laitumella päivittäin. Tänään oli aivan ihana huomata, miten lampaat tunsivat minut, eivätkä hötkyilleet minnekään, vaikka menin ihan niiden lähelle. Sinne olisi voinut vaikka pötkähtää makuulleen karvakavereiden väliin.

Lampaille vietiin keskiviikkoiltana kivennäisiä täydentämään ruokavaliota.
Jaada ja Julia. Kyytöt ovat erityisen uteliaita.
Täällä kotilaitumella voidaan myös hyvin. Pikkuiset kyyttöpiitiäiset ovat löytäneet toisensa ja ovat saaneet toisistaan leikkikaverin. Äidit kulkevat vasikoidensa perässä sen minkä ehtivät. Jotenkin se vaan on niin ihmeellistä, että tuollaisia täydellisiä pikku eläimiä syntyy. Vaikka olen itsekin kahden ihanan pojan äiti, niin syntymä tuntuu joka kerta olevan yhtä suurta ihmettä.

Lähiaikoina syntyy uusia pienokaisia. Minun arvaukseni on, että kuvassa oleva Jaada pyöräyttää seuraavaksi uuden jäsenen seurakuntaan. Myös Jasmin näytti olevan kypsää kauraa mahankellukkansa kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti