perjantai 22. marraskuuta 2013

Talvi lomaillaan ja levätään

Talvella levätään ja keväällä mennään taas maisemointitöihin Naapurinvaaralle. Kuvassa Johanna.
Kyytöt olivat viime kesänä maisemointitöissä Naapurinvaaralla. Syksyllä saatiin valmiiksi toisen laidunalueen aitaus, minne kyytöt pääsivät loppuajasta. Samalla laitumella ehtivät olla myös Lindgrenin Marikon lampaat.

Vaikka kyytöt kotiutuivat tilalle lomailemaan lokakuun alkupuolella, on Naapurinvaaralla tehty töitä syksyn ja alkutalven aikana, varsinkin parin viime viikon ajan. Piikkilanka-aitoja on poistettu ja polkuja on raivattu. Keväällä töitä jatketaan aitoja tekemällä. Uusi, noin 30 hehtaaria käsittävä laidunalue sijaitsee Naapurinvaaran lomakylän vastapäätä tien toisella puolella.

Kesällä 2014 kyytöt - sekä vanhemmat että kuusi nuorikkoa - ovat ensin Naapurinvaaran koulun yläpuolella olevalla laitumella. Ja tietysti mukana kulkevat vasikat sekä niiden isä, sonni Jaakko Kulta. Loppukesäksi porukka siirretään uudelle laitumelle, joka on siis vielä työn alla.

Yhdessä päivälevolla.

2 kommenttia:

 1. Hienoa, uutta aitaa. Nyt ei sitten enää karkailla :D
  Uppu äiti lähettää Johanalle lämpimät terveiset ja myös siskot Yllikki, Adele ja Karolina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrotaan terveiset iltanavetalla :) Johannalla on kenties kauneimman värinen karva näistä kaikista teiltä tulleista kyytöistä. Oikein punainen. Ja otsahiuksissakin on punaisia raitoja.

   Poista