maanantai 4. marraskuuta 2013

Päiväkoti palvelee

Isännällä on ollut haaveissa tehdä poikimakarsinasta sellainen, että emä voisi mennä ja tulla mielensä mukaan. Ja että pikkuinen pysyisi tarvittaessa karsinassa avoimista pakoreiteistä huolimatta. Lypsylehmien aikana tämä järjestely ei ollut onnistunut, vaan karsinaan olivat ängenneet muutkin kuin vasikan äiti.
Viikon ikäinen Kerttu iltalevolla poikimakarsinassa.
Taustalla kulkureitti pihaton puolelle sekä ulos navetasta.
Mutta nyt tämäkin järjestely onnistuu. Jo eilen ihastelimme karsinan toimivuutta. Pikku Myy oli ohjannut Kerttu-tyttönsä päivähoitoon Alman luokse. Alma on ollut karsinassa torstaina syntyneen Kipparin kanssa. Pikkusonni ei ole vielä käynyt karsinan ulkopuolella - ainakaan meidän tietääksemme. Siellä se makoilee ja touhuaa, vaikka äiti käy välillä syömässä ja ulkoilemassa. Aivan rauhassa pikkuiset eivät saa olla, sillä aina silloin tällöin siellä käy joku kyyttötytöistä tyydyttämässä hoivaviettiään. 

Oli mukavaa, että Pikku Myy toi itse tyttärensä navettaan metsänlaidalta, jossa se vietti viime viikon. Pihaton puolelle Kerttu ei ole uskaltanut mennä. Äiti ei ole tainnut antaa vielä lupaa moiseen. Poikimakarsina sijaitsee pihattoon menevän kulkureitin varrella.

Mutta eipä mene aikaakaan, kun navetalla viilettää neljä vasikkaa: Karkki, Kaisa, Kerttu ja Kippari. Karkki ja Kaisa ovat jo ystävystyneet. Hellyttävää huomata, miten leikkisiä pienet ovat ja mikä ilo niillä on toisistaan.

Alma hoitaa ja vahtii omaa sonnipoikaansa sekä Kerttu-tyttöä.
Äiti tulossa hakemaan tytärtään päivähoidosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti