sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Rusina toi oman yllätysvauvansa näytille

Tyttövasikka lepäilemässä ruokintapöydällä.
Kirjoitin pari viikkoa sitten kettutytöstä, jonka toinen ylämaankarjalaisistamme oli yllättäen tehnyt. Pikku Myy piti Kerttu-tyttöään viikon verran metsänlaidalla, kunnes se toi tyttärensä pihattoon muiden luokse.

Pikku Myyn toinen tytär, 2-vuotias Rusina järjesti yllätyksen ja ilmestyi eilen illalla navetalle oman pienokaisensa kanssa! Olin lentää pyrstölleni, kun näin uuden karvapallon! Ties milloin vasikka on syntynyt?! Nämä ovat kyllä niin ihania yllätyksiä ja niistä tulee tosi hyvälle mielelle!

Rusina, josta tuli ensimmäistä kertaa äiti.
Rusina on pitänyt vasikkaansa piilossa tänne asti. Emme ole käyneet laitumella muutamaan päivään, emmekä ole osanneet seurata tätä ylämaankarjalaista sen tarkemmin. Se kun tykkää muutenkin olla niin paljon ulkona. Tosin isäntä oli joku aika sitten arvellut Rusinan olevan kiimassa, kun siltä oli valunut limaa. Tosi asiassa synnytys lienee ollut käynnissä.

Rusina on luonteeltaan arempi kuin äitinsä. Oli jotenkin liikuttavaa, kun se tuli vaatimattomasti seisomaan navetan ovelle ilmoittaen, että "muuten, minullakin on lapsi". Siitä ne sitten lähtivät heti takaisin pimeälle laitumelle.

Tänään Rusina oli tuonut vasikkansa pihattoon ja pienokainen pötköttelikin ruokintapöydällä. Saimme katsottua sen sukupuolen ja tyttöhän se oli. Isännän tytär ehti ristiä sen Karoliinaksi.

Eli Pikku Myystä tuli mummo ja Kerttu-vasikasta Karoliinan täti.

Uuden pienen eläinperheenjäsenen ihmettelyä.

2 kommenttia:

 1. Oho, onkin nätti pikkulikka .Onnea <3
  Näin tuossa äsken lauman lampaita mutta sitten se katosi :D Näyttivät ihan suomenlampailta.
  Nyt teiltä puuttuu enää kanat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, lampaat saapuivat viikonloppuna :) Ja kanoillekin olisi paikka valmiina... ja sille possulle... :D

   Poista