lauantai 29. kesäkuuta 2013

Vilaukselta kyytöillä kaikki hyvin

Alueelle pääsee muun muassa tällaisen portin kautta. 
Piipahdin kyyttöjen Naapurinvaaran laidunalueella pari päivää sitten Joensuuhun mennessäni. Aivan ihana maasto kerta kaikkiaan! Aluetta on yhteensä 20 hehtaarin verran, joten siellä kyllä riittää nähtävää.

Kyyttöjen kellonkilkatus kuului portille saakka. Huutelin tytöille ja Jaakolle ja lähelle ne jo tulivatkin, mutta lopulta näin niistä vain vilauksen. Lähtivät mokomat karkuun. Ovat kuulemma olleet vähän näreissään isännällekin, eivätkä ole tulleet juttusille. Lienevät osoittavan mieltään maisemanvaihdoksesta. Eivät kai ne ole vielä vieraantuneet meistä? Tuskin...

Ihania rinteitä ja marjamaastoja.

Jokaisen naisen takana on mies.

Naapurinvaaralle tehdään parhaillaan lisää laidunalueita tulevia kesiä varten. Minä en siihen hommaan puutu enkä tartu tällä helteellä. Minua on suorastaan kielletty tulemasta sinne. En ole vieläkään tullut immuuniksi kainuulaisille ötököille, joten varmasti turpoaisin vähintään kolminkertaiseksi. Sen verran öttiäisiä siellä on. Antihistamiini väsyttää, ja kokosuojapuku päähineineen olisi kuolemaksi tällä säällä.

Se hyvä puoli Kainuussa on, ettei ainakaan Sotkamon seudulla ole punkkeja. Pohjois-Karjalassa Joensuun tienoilla punkit ovat suoranainen riesa. Joka kesä niitä on saanut kiskoa ihosta irti. 

Aitatolppia.

2 kommenttia: