lauantai 22. kesäkuuta 2013

Kesän keskellä Kainuussa

Juhannusruusut avasivat kukkansa juhannusviikolla.

Keskikesän juhla alkaa olla ehtoopuolella. Vietimme juhannuksen lähes kaksistaan. Suurin osa lapsikatraasta kun oli toisaalla. Tosin eläimiä riittää ympärillä yllin kyllin, joten ollaksemme aivan kahdestaan meidän täytyy karata pois kotoa.

Rauhalliset päivät sisälsivät yhdessäoloa: grillasimme, kitkimme omenapuupenkkejä, nautiskelimme viiniä, nukuimme päiväunia, kävimme tanssimassa, siivosimme entistä kyläkoulua, saunoimme ja haaveilimme. Ja pussailimme paljon! Ihmisen on hyvä olla, kun rinnalla on sielunkumppani. Onnellisuutta himmentää sydäntä raastava ikävä lapsiani, kun he ovat isänsä luona. Ei mene päivääkään, ettenkö itkisi kaipuutani.

Juhannussaunavastat.

Kyyttötytöt ovat nauttineet uudesta jäsenestään, Jaakko Kullasta. Lauma kirmaa laitumella tai sitten porukka pötköttää kylki kyljessä Jaakon karsinassa. Sonnipoika on niin onnellinen saadessaan olla tyttöjen pyllyköiden keskellä.

Kyyttöjen ensimmäinen juhannus Kainuussa.
Yhdessä on hyvä olla.
Krassit kukkivat navetalla juhannuksen kunniaksi.
Yksi kymmenistä pääskysten pesistä.
Juhannustaivaalla liihottaja.

5 kommenttia:

 1. Taisinpa jäädä tänne koukkuun ihan kertaheitolla ;).

  Terveisiä vaan täältä Norjasta pieneltä emolehmätilalta. Meillä on täkäläistä døla-lehmää, joka kyytön tavoin on katoavaa lehmärotua.

  Lisäksi olen minäkin Pohjois-Karjalan tyttöjä :).

  Hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistä Tuula! Aivan suloisen näköisiä lehmiä on teilläkin, katsoin kuvia blogistasi. Ovatko minkälaisia luonteeltaan?

   Poista
  2. Kilttejä ovat kaikki. Ihan voi rauhassa käydä niitä halailemassa laitumella. Ja tulevat heti luokse, kun niitä kutsuu.

   Poista
 2. Ihanan tunnelmallinen Juhannus teillä.Meillä rehua tehdään urakalla ja minä kipuilen nilkkani kanssa eli hyvin menee :D
  Jaakko-Kulta on nyt onnellinen pieni sonnipoika joka vielä kasvaa komeisiin mittoihin.
  Hyvää Juhannuksen loppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, voi että. Onko nilkka kuitenkin paranemaan päin?

   Jaakko on ihan tyttöjen huumassa. Ei enää miun rapsutukset kelpaa, kun on tyttöjä ympärillä ;)

   Poista