tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kävimme laskemassa lampaita

Rinnettä ylös lampaiden luokse.

Naapurinvaaralla laiduntaa myös lampaita. Ja voi hellandellanduudeli sentään minkälaisia eläimiä nämä ovat. Ihan ovat samanlaisia rapsutettavia kainalomössyköitä kuin kyytötkin. Ja miten hauskasti ne ääntelevät! Olimme tikahtua nauruun, kun yksi lampaista määki kuin vanha mummo. Karitsoilla oli sitten herkempi mutta voimakas määkäisy.

Sisarukset? Kävivät innolla imemässä äitilampaan tissejä.
Pässi kävi ensin pökkimässä ja sitten oltiinkin jo kamuja. 

Lampaat ovat isännän tuttavan. Hän pyysi, että kävisimme laskemassa lampaat ja katsomassa, että niillä on juomista. Viikolla niillä on kyllä oma hoitajansa. Ja kaikki olivat tallessa - 1, 2, 3....... 47.
Iltaunille menossa.

2 kommenttia:

  1. Meillä oli aikaisemmin lampaita lehmien sijaan. Minua suututti kovasti, kun isäntä päätti vaihtaa lehmiin. Mutta nyt olen oikeastaan vaan ihan tyytyväinen. Lampaitten kanssa oli kyllä paljon enemmän hommaa.

    Mutta siitä huolimatta käyn aina aika ajoin juttelemassa laitumilla lampaitten kanssa. Meidän omat myytiin elävinä naapurilampureille ja näin ollen saan halitella niitä entisiä omia aina välillä. Täällähän lampaat ovat metsissä ilman aitauksia. Sama olisi myös lehmien kanssa, mutta tänä kesänä me pidämme lehmät aidatulla laitumella.

    VastaaPoista
  2. Ihania lampaita ja niin kesyjä.
    Ikävä omia mutta pakko oli luopua,jos tahtoi hengittää :D

    VastaaPoista