tiistai 4. marraskuuta 2014

Se on loma nyt!

 Isäntä nosti tämän kortin viikonloppuna pakasta. Universumikin sen sanoo, että nyt on aika hengähtää.
 Tuumasin taannoin, etten millään tavoin odota loppusyksyä saatikka talvea. Isäntä sanoi, että hän kyllä oikeastaan odottaa. Se tarkoittaa nimittäin kesälomailua!
 
Mitään perinteistä neljän viikon lomaputkea on aivan mahdotonta pitää; tai sitten pitäisi karata kuukaudeksi toiselle puolelle maapalloa, jotta ei olisi mahdollisuutta tarttua töihin siinä kotosalla. Saas nähdä, miten meidän lomailumme onnistuu. Viime viikonloppuna talkoilimme Joensuussa Voi Pyhä Jyssäys -tapahtumassa. Sieltä mukaan tarttui ihania energioita, ymmärrystä ja siunausta.
 
Syksy on ollut sadonkorjuun aikaa. Kiitos kaikille juureksia ostaneille! Vielä on varastossa perunaa, porkkanaa ja sipulia. On ollut ilahduttavaa kuulla, miten juurekset ovat maistuneet ihmisille. Eräs pikku tyttönen ei muuta kuulemma söisikään kuin meidän perunoitamme.

Eläimet on saateltu navettaan viettämään talvea. Lehmät pääsevät ulkoilemaan aina kun haluavat. Päivittäin ne tekevät muutamia pyrähdyksiä pihalle. Mutta kyllä nekin selvästi nauttivat, kun ruuan päälle voi köllähtää pihaton lämpöön.

Pikkuisia pörryköitä pitäisi syntyä talven aikana. Havahduin siihen tosiasiaan, että meillä on ensi keväänä aika paljon kyyttöjä! Ei aikaakaan, kun isännän unelma puhtaasta kyyttökarjasta toteutuu. Lampolassa seikkailee parhaillaan kaksi karitsaa. Saattaa olla, että pikku päkäpäitä syntyy niitäkin talven aikana.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Valitettavasti jouduimme luopumaan hevosista. Isännän tytär muutti pois, eikä meillä riittänyt millään aikaa hevosille. Mister sai uuden kodin samalta kylältä. Allillekin tarjoteltiin useampaa kotia, mutta tamma näytti "parhaat" puolensa ja sana levisi hyvin nopeasti. Joten sille ei löytynyt kotia.

      Poista