perjantai 18. lokakuuta 2013

Uusi pieni ensilumen kunniaksi

Mikä nimeksi minulle?
Ensilumi yllätti - noh ei nyt niin iloisesti tällaisen ei-talvi-ihmisen - mutta niin odotti yllätys navetallakin. Uusi pieni oli syntynyt tänä aamuna! En oikein vieläkään osaa ennakoida, että niin, kun viime talvena näitä mansikkeja keinosiemennettiin, niin tulosta syntyy. Sen verran osasin jo minäkin katsoa, että tämä vasikka ei näytä ihan "normaalilta". Olisiko saanut siemenet herefordilta?

Äiti hoiti lastaan mallikkaasti. Välillä se kävi kuitenkin syömässä, jolloin kyytöt ottivat uuden tulokkaan silmäteräkseen.

Kyytöt hoitavat pientä.


Iltapäivällä laitoimme äidin ja tyttären karsinasviittiin. Siellä niiden on hyvä hellitellä ja tutustua toisiinsa kaikessa rauhassa.

Uteliaat kyytöt kävivät luonnollisesti oitis katsomassa tilanteen, kun huomasivat, että toiset olivat päässeet erityiseen paikkaan. Kutsuhuutoja lähti navetasta ulos ja kohta olivat loputkin kyyttölaumasta kuikuilemassa karsinan sisälle.


"Älä puhu puhelimessa, vaan tutki nyt se sukupuoleni".

Lopuksi vielä kissanpentumme Nellin kuulumiset. Umpikujia tulee yhä vastaan... Muutoin elämä sujuu jo varsin mallikkaasti. Juoksuaskeliakin otetaan jo pitkin lattioita.

Mikä tämä tämmöinen tunneli on?


2 kommenttia:

 1. Oi, kuinka kaunis pikku vasikka ja kyytöt opettelevat mallikkaasti vasikkansa tulevaa hoitoa :D
  Mulla tulee tämän vasikan isäksi mieleen Aberdeen angus- rotu ,tuosta tasaisen mustasta väristä, kun hereford taas periyttää valkeaa päätä.
  Ja jos on nupo niin angus siellä saattaa olla.
  Ihanaa että Nelli paranee hyvässä hoidossanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, okei. Pitääpä sanoa tällaiset terveiset isännälle. Tosin jostakin papereistahan sen isänkin tiedot löytää. Pakko löytyä! On tämä sen verran byrokraattista menoa :D

   Poista