perjantai 25. lokakuuta 2013

Jaakolla itseluottamuspula

Ihana Jaakko Kulta.
Ei saisi nauraa toisen kustannuksella, mutta kun ei mahda mitään. Sonnimme Jaakko Kulta on paininut itseluottamuksensa kanssa viimeiset viikot. Useat kerrat olen käynyt juttelemassa sille ja tsempannut. Se on vain katsonut sivusilmällä ja jatkanut "purkkansa" jauhamista (kohta 5 vuotta täyttävä poikani ihmetteli eräänä päivänä, miksi lehmät jauhavat koko ajan purkkaa!).

No, Jaakon maailma romahti hetkeksi, kun se tuli kyyttötyttöjen kanssa kotiin Naapurinvaaran laitumilta. Jonkin aikaa kyytöt olivat omassa karsinassaan, kunnes ne päästettiin ulos muiden kanssa. Yhtäkkiä Jaakolla oli seuranaan 40 tyttöä, naista ja vanhempaa rouvaa. Kyllähän siinä pasmat menevät hetkeksi ihan sekaisin. Se on yrittänyt astua kolme kertaa itseään isompia holstein-friisiläisiä, mutta kun se poloinen ei yllä hoitamaan hommaa. Jaakko on kyyttölauman pienin - ja nuorin. Ikää sillä taitaa olla nyt yksi vuotta.

Myös jotkut kyytöistä ovat edelleen kiimassa, joten omassakin "haaremissa" olisi vielä tekemistä. Isäntä oli jo huolissaan, että eikö Jaakosta olekaan astujaksi. Hirveät paineet sanon minä! Ja jos jonkun kanssa ei synkkaa, niin sitten ei. Kyllä siellä on tiineitä tyttöjä jo useampi. Jaakosta tulee hyvä isä. Eilen se pötkötteli Kaisa-vasikan kanssa. Olenkin ristinyt kyytöt Kaisan kummeiksi. Ne kun auttavat sen hoitamisessa päivittäin.

Jaakko tyttöjen keskellä. Tytöt syömässä rivissä.
No ota nyt vielä yksi kuva.
Nyt riitti kuvaaminen. Se on moro.

5 kommenttia:

 1. Ohöm,tahtooko isäntä lainaksi Jaakon isän,niin alkaa hol pimujen pyllyt punottaa :D
  Joutas meiltä hommiiin nyt ja pääsis Jaakko lepäämään.
  Ei jouda Jaakko kasvamaan,on niin paljon hommaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Päivän parhaat naurut :D Isä saisi tulla tuuraamaan poikaansa, juu.
   Sitten pitäs vaan jaksaa kuunnella sitä Jaakon ulvontaa tuolla yksiössään. Piti semmoista ääntä keväällä :( Kyyttötytöt kun kävivät tahallaan heiluttelemassa pyllyjään sen nenän edessä. Siitä pinnojen välistä sai vain vähän nuuskutella.

   Poista
  2. Ei mutta ihan oikeesti ajattelin auttaa Jaakko-Kultaa.
   Kyllä pappa aina poikaa tuuraa :D
   Huuto lakkaa kun häpeä alkaa,isän edessä :D

   Poista
  3. Kiitos tarjouksesta. Isäntä ottaa yhteyttä.

   Poista