sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kaiken voi tehdä itse

Metsämies pyssy kädessään. No ei, vaan katon pesemistä painepesurilla.
Tänä viikonloppuna olemme tuunanneet navettaa. Maitotankki lähti pois jo viikkoja sitten, ja maitohuoneen pystyi nyt tyhjentämään lopuista tavaroista ja hämähäkinseiteistä.

Navettarakennuksen toisessa nurkkauksessa oli ennen lehmien karsina, minkä jälkeen tilasta tuli Jaakko Kullan temmellyskenttä. Nyt tämä astutustila erotettiin navetasta väliseinällä. Tila saa uudet asukkaansa viikon päästä. Siitä en kuitenkaan kerro vielä enempää.

Vasara pysyi yllättäen kädessä.
En ole koskaan tehnyt seinää, mutta nyt sekin on koettu. Ja siitähän tuli suorastaan täydellinen! Yläosaan pitää vielä laittaa ikkunoita, jotka ovat odottaneet paikkaansa navetan ylisillä vuosien ajan.

Yksi asia - lukuisten muiden asioiden ohella - jonka maajussini on minulle opettanut, on se, että kaiken materialistisen voi periaatteessa tehdä itse. En nyt muista, mitä minä haikailin, mutta mies totesi siihen, että sekin on ihmisen keksimä ja tekemä juttu. Siis, miksi ei itsekin voisi kokeilla.

Jos homma ei heti aukene, otetaan selvää, kysytään, testataan ja parannellaan. Kuutioidaan, kuten mieheni usein toteaa. Ja jos projekteihin pystyy käyttämään kierrätysmateriaalia, niin vielä parempi.

Väliseinän kehikko tehtiin parruista ja laudoista.
Levyt naulattiin kehikkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti