torstai 5. syyskuuta 2013

Vanha herra saatteli kyytöt uudelle laitumelle

Timmy ansaitulla levolla.
Marikon lampaat ja meidän kyyttömme ovat nyt samalla laitumella. Sillä, joka valmistui viime perjantaina Naapurinvaaran koulun yläpuolelle - näin tarkoin maantieteellisin termein sanottuna. Laidunta on yli 20 hehtaaria ja syömistä riittää. Ja nyt testataan aitojen kestävyys. Toivon mukaan kyytöt eivät karkaa enää kertaakaan.

Isäntä kävi apujoukkoineen siirtämässä kyytöt tänään. Korvaamattomana apuna oli jälleen kerran paimenkoira Timmy. Yli 10-vuotias herra oli johdattanut 13-päisen lauman veräjästä sisään mallikelpoisesti. Sen jälkeen, kun kyyttöjen lempeä suostuttelu ei ollut tuottanut toivottua tulosta.

Pari päivää sitten isännän mukana oli Joppe. Tämä 4,5-vuotias pirttikoira, joka oli tovin jälkeen yksinkertaisesti hävinnyt työn ääreltä. Isäntä oli arvannut, minne se oli mennyt. Myöhemmin koira oli helppo noutaa lähikoulun pihalta leikkimästä. Lasten äänet ovat tälle koiralle paras houkutin. Leikkikavereita, jes!

Tosin Joppe toimii itsekin hyvänä houkuttimena, nimittäin kyytöille. Kyytöt tykkäävät härnätä Joppea. Etenkin Jasmin yrittää puskea ja yllyttää koiraa leikkiin. Tänään Jasmin oli yrittänyt samaa Timmyn kanssa, mutta tämä korkean työmoraalin tunteva vanha herra oli näyttänyt kertaheitolla kaapin paikan.

Illat Timmy vahtii kissanpentua ja minihamsteria. Koira pystyisi varmasti tuijottamaan hamsteria parikin tuntia. Luomet räpsähtäivät korkeintaan neljä kertaa tuona aikana. Olemme yrittäneet hillitä Timmyn työnarkomaniaa, mutta mihinpä koira karvoistaan pääsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti