perjantai 27. syyskuuta 2013

It´s a girl!

Äiti suostui poseeraamaan. Vasikka etsi syömistä.

Eilispäivä oli niin touhukas, etten ehtinyt kertoa uuden perheenjäsenen syntymästä. Enkä saanut otettua kunnon kuvaa tulokkaasta - uusi yritys tänään. Mutta siis tyttövasikka oli syntynyt toissayönä! Isännän mentyä aamusella navettaan oli vasikka ihan puhdas, eikä jälkeisiäkään näkynyt missään. Äiti lienee siis syönyt ne. Kuulostaa aivan kuvottavalta, mutta fiksuuttahan se on. Jos poikiminen tapahtuu laitumella, ei petoeläimille kannata jättää merkkejä vasikasta. Jälkeisissä on kuulemma myös vitamiineja.

Ja kylläpä nauratti eilen illalla. Kävin katsomassa äitiä ja tytärtä iltakymmeneltä. Vasikka makasi kippurassa nurkassa. Ja enhän minä saanut selvää, että onko sillä kaikki hyvin. Äiti antoi minun mennä lapsensa lähelle, mikä tuntui tosi hienolta! Tosin se kyllä nousi heti makuultaan ja tarkkaili vieressä toimiani - valmiina puolustamaan lastaan. Yritin nostaa vasikan päätä, mutta se makasi ihan reporankana pää vatsakarvojensa peitossa. Ajattelin jo, että lieneekö vasikka saanut tarpeeksi maitoa päivän aikana. Sen verran kuitenkin tajusin, että kun se oli lämmin, ei sillä liene suurta hätää.

Isäntä kävi tarkistamassa tilanteen, ja unillahan se oli. Kaikki hyvin. Lienee vasikka nähnyt mukavaa unta, kun sätki ja hyristeli sillä tavalla. Äiti oli asettanut lapsensa nukkumaan nurkkaan ja asettunut itse siihen eteen. Näin pienellä oli mahdollisimman lämmin paikka uinua.

2 kommenttia:

 1. Onnea pienestä likasta.(tai onkohan tämä niin pienikään,suomenkarjaan verrattuna)
  Maitoa varmaan riittää ihan yllin kyllin kun on noin kookas äiti.
  Kyllä sitä kannattaa aina olla varovainen juuri synnyttäneen kanssa.Ei koskaan tíedä kuinka ne reagoi ihmiseen.Ainakin hiehosta ei vielä tiedä mutta vanhan lehmän kujeet jo tietää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin pirteä vasikka on. Ja äiti on niin rauhallinen että. :)

   Poista