sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Trafiikkia tuppukylässä

Telttoja, aitoja, selostuskoppeja ja muuta rekvisiittaa
on pystytetty molemmin puolin tietä.

Se on sitten Sotkamo sekaisin seuraavan viikon ajan. Täällä pidetään suunnistuksen MM-kisat ja samalla Kainuun rastiviikot. Ja taisipa ohjelmassa olla myös tarkkuussuunnistuksen MM-kisat. Kilpailijoita ja turisteja on arveltu tulevan jopa 20 000.

Tässä meidän lähellämme kilometrin päässä on yksi kisa-alueista. Bajamajarivistö alkoi jo uhkaavasti lähestyä pihaamme. Nauhoja on vedetty pitkin ja poikin tienvartta. Ja liikennettä on ollut parin viikon aikana enemmän kuin kymmenen viime vuoden aikana yhteensä. Joten taitaa olla väärä hetki lähteä harjoittelemaan traktorilla ajoa lähiteille ja kylälle...

Meilläkin majoittuu kaksi suunnistusperhettä. Ja lähikoulut on niin ikään kansoitettu. On ollut hauska huomata, kuinka oma-aloitteista ja sopeutuvaa tämä suunnistuskansa on. Ja reissussa ollaan koko perheen kera isovanhemmat mukaan lukien. Ja jokainen perheenjäsen suunnistaa. Jopa 6-vuotiaat menevät metsissä yksin; jos nyt oikein ymmärsin niin jotain siimoja pitkin.

Isännän tädin talo jäi lähimmän kisa-alueen keskelle. Ajattelimme lähteä saunomaan hänen pihasaunaansa ja kirmata sitten joelle uimaan. Terassilla voisi sitten rellottaa ja katsoa kisahumua. Pääsisimme takuuvarmasti kuviin Pohjois-Amerikkaa myöten. Joten tyydymme kenties suunnitelmaan b - jota ei vielä ole keksitty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti