maanantai 2. joulukuuta 2013

Sormulan isännän erikoinen


No niin. Muistaakseni joskus aikoja sitten suunnittelin opettelevani laittamaan ruokaa leivinuunissa. Isäntä on nyt innostunut asiasta, enkä pane ollenkaan pahakseni!

Uunia lämmitetään lähes päivittäin tuvan puolella. Illalla sinne on helppo tuikata ruoka yöksi muhimaan. Eilen illalla vuokaan meni hirvenlihaa, keittovihanneksia, tomaattia, valkosipulia, yrttejä, suolaa ja öljyä. Jotain tästä nyt jäi varmasti puuttumaan, kun en koko aikaa seurannut kokin puuhasteluja.

Aamupäivän navettakäynnin jälkeen ruoka oli tänäänkin lähes valmiina. Perunat piti vain keittää seuraksi. Ja hyvää oli! Lihasta tulee todella mureaa - aivan erilaista kuin sähköuunissa. Lieneekö pitkällä hautumisajalla vaikutusta asiaan? Haluan myös uskoa, että kiviuuni säteilee terveellisempää lämpöä kuin sähköhella, mikroaaltouunista puhumattakaan.

Sitten ei kun syömään.

2 kommenttia:

 1. Herkullista ja mies vielä laittaa niin se vasta hyvää onkin. Jospa meilläkin joskus :D
  Minäkin laitoin päivällä leivinuuniin oman tilan lihaa ja kyllä tuli mureaa.Ihan psk-lehmää oli mutta härkää siitä tuli kuten ravintoloissa ::D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam nam. Tekisi mieli kokeilla, minkälaista tulee kanasta leivinuunissa. Jos laittaisi vaikka kookosmaitoa/-öljyä ja itämaisia vihanneksia. Ja riisiä?

   Poista