keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Siellä se myysää

Portti valmistuu.
Meillä on ollut hyvin erilainen joulu. Ei mitään perinteistä. Edes joulusaunaa emme kehdanneet lämmittää. Vaahtokylpy ja sohva veivät voiton. Yle Areenalta katsoimme Love Connectionia ja kippistelimme lonkerolla ja oluttörpöllä hyvät joulut toisillemme. Sitten tallustimme alakerran sohvalle ja katsoimme Hyvät ja huonot uutiset. Ja olimme hyvin onnellisia.

Sen verran piti sentään panostaa ruokaan, että keitin eilen riisipuuron. Tälle päivälle piti jo kaivaa pakastimesta jauhelihaa, jotta saamme väännettyä tortillat iltaruuaksi. Suklaata sentään on vielä jäljellä. Ja glögiä.

En siirry tästä yhtään minnekään, tuumaa Kalle-vasikka.
Navetalla oli vietetty kunnon joulujuhlaa. Sen verran sottaista oli pihaton puolella tänään. Ulkoa oli yritetty kaataa aitaa, mutta se oli onneksi jäänyt vain yritykseksi. Isäntä haki eilen rehua eläimille, ja laittoi pari paalia ulos. Eläimet ovat olleet suurimman osan ajasta pihalla; navetassa on sen verran lämmintä, että ei mikään ihme.

Isäntä myysää parhaillaan ulkona portin parissa. Poltteli taas niin kamalasti mennä puuhaamaan jotain käsitöitä. Itsekin mietin eilen joulurauhan julistusta kuunnellessani, että voinko ryhtyä siivoamaan ja pyykkäämään. Sitten mietin, että miksi minä oikeastaan edes mietin semmoista. Niinpä siivosin ja pyykkäsin. 

Poikani ovat jatkaneet joulun viettoa isänsä kanssa. Myös isännän tyttäret ovat äitinsä luona. Onneksi vietimme jouluisia hetkiä nuorimpien lasten kanssa jo etukäteen, joten suuri suru ja haikeus ei ole tullut puseroon tänä jouluna.

3 kommenttia:

  1. Moikka tulisko hevosista kuvia? :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Minäpä käyn ottamassa tänään ja laitan tänne hepojen kuulumisia :) Tuolla laitumella ovat parhaillaan.

      Poista