tiistai 23. huhtikuuta 2013

Tilaa Jaakko Kullalle

Aiemmin oli ajatuksena, että kyyttöjen oma siementäjä, Jaakko Kulta, saapuisi Kainuuseen vasta alkukesästä. Kyyttötytöistä osa on jo osoittanut kiimojaan hyppimällä toistensa selkiin, ja Jaakko Kullallakin on jo kuulemma kova hinku päästä hommiin, joten sonnipoika saapunee meille jo tällä viikolla.

Kyyttötyttöjen sekaan sitä ei voi kuitenkaan vielä päästää, sillä osa niistä on vielä alaikäisiä. Siispä Jaakko Kullalle tehdään oma soppi. Neljä vasikkaa siirretään käytävän toiselle puolelle ja sonnipoika pääsee niiden paikalle.

Vasikat siirtyvät vasemmalla näkyvään tilaan.

Isäntä raivasi paikkoja eilen illalla avantilla (vai mikähän ajopelin oikea nimi lieneekään). Käsipelillä tiukan paskan kyntäminen olisi ollut lähes mahdoton juttu. Ainakin itku olisi päässyt minulta muutaman kerran. Suoraan sanottuna en olisi edes lähtenyt siihen hommaan.

Tämä "avantti" on vanha kuin taivas mutta toimii.

Varsinainen astutus tapahtuu kuvan tilassa, jossa avantti on. Siihen tehdään lemmenpesä. Ilmeisesti sonni ja kiimassa oleva kyyttöneiti laitetaan sinne touhuamaan. Miten nopeasta toimituksesta lienee kyse, se jää nähtäväksi - jos sitä nyt ilkeää edes katsella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti