sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Syksyn kohde oli Saksa

Teimme syksyllä Kainuun Pro Agrian järjestämän opintomatkan Saksaan. Kävimme muutamilla tiloilla, sekä Eurotier 2012 - näyttelyssä Hannoverissa. Messuilla kävi nettisivujen mukaan 160 000 vierailijaa neljän päivän aikana.

Eurotier-messualue Hannoverissa. Vastaavia halleja on
alueella ainakin kolmekymmentä.
Mielenkiintoinen tapahtuma, hyvin järjestetty ja ennen kaikkea hyvät tarjoilut, heh. Jokaisella osastolla oli tarjolla vähintäänkin kahvia, keksejä ja karkkeja. Lisäksi löytyi sämpylöitä, jäätelöä, makkaraa sekä muuta juomapuolta.
"Eksyimme" myös rahakkaiden munamiesten osastolle (joku munafirma), jossa oli ihan pöytiin tarjoilu. Siellä tehtiin ilmeisesti ihan kauppaa. Limpparit ilkesimme juoda - ei mennyt kauan aikaa kunnes tajusimme olevamme totaalisen väärässä paikassa.

Trimmattuja eläimiä (sonneja?) messuilla.
Onneksi messualue oli iso, joten käveltyä tuli puolentoista päivän aikana muutama kilometri - ja poltettua samalla messumässyjä. Alueella ajoi myös linja-autoja, jotka kuljettivat messukävijöitä kohteesta toiseen - ellei halunnut tai jaksanut kävellä.
Hemme Milch -tilan lypsykaruselli.
Lypsettäviä taisi olla jotain 600.
Hemme Milch valmistaa
mm. suklaavanukasta, nam.
Yksi vierailukohteistamme oli Hemme Milch. Idyllinen ja samalla hyvin ajan hermoilla oleva kotimeijeri. Puitteet olivat upeat ja tuotteet myös. Saimme maistella tilan juustoja, jukurtteja, vanukkaita, maitoa...

Tilavierailuille piti pukeutua suoja-asuun. Olimme kuin astronautteja. Kaikkeen sitä ihminen päätyykään! Meitä oli reissussa kaikkiaan reilu parikymmentä matkalaista. Ja kaikki muut olivat luonnollisesti alan ammattilaisia. Mutta se ei menoa tai fiilistä haitannut - ainakaan minun osaltani.

Jos ei ollut isäntä lähellä,
oli halattava vaikka puuta...
...tai patsasta Weser-joen varrella
Hamelnin pikkukaupungissa.Pari yötä majailimme pienehkössä Hamelnin kaupungissa. Paikka on ottanut kaiken irti pillipiiparitarinasta. Rottia on kaikkialla, aivan joka paikassa. Hotellimme aulassa oli mm. paljeteista tehty rotta.

Maalaismaisemaa Hampurin lähellä.


Hampurin keskusta - ja ihanat joutsenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti