lauantai 9. helmikuuta 2013

Hätshii

Kamalasti tekisi mieli jatkaa remonttia ja touhuta muutenkin, mutta tautia pukkaa. Ja kun se ei iske kunnolla, niin se on sitten tätä kituuttamista eli pientä kuumeilua, pientä nuhaa ja kurkkukipua ja lihassärkyä. Ja väsymystä. Tätä on kuulemma liikkeellä kovastikin. Ja kestää pitkään, viikkotolkulla.

Noroviruskin kiertää talosta toiseen. Se voi pysyä meistä kaukana. Mutta päiväkodistahan se viimeistään kannetaan. Vatsatauti varsinkin pienten lasten kanssa on topkolmosen kärjessä. Valvot, otat oksennuskoppeja sankoihin (kaksi sairastaa yhtä aikaa), peset pyykkiä, virittelet väliaikaisia makuupaikkoja lattioille, rullaat matot pois... Ja yrität olla sairastumatta itse.

Isäntä on ollut koko viikon tässä pienessä flunssassa. Mutta työt on tehtävä. Elukoille ei voi soittaa aamulla, että en nyt pääsekään tulemaan. Ilmeisesti lomittajaakin on vaikea saada lyhyellä varoajalla - ellei jopa mahdotonta. Ja minuun ei ole vielä niin paljon luottoa, että voisin mennä yksin puuhailemaan navetalle. Tai no, kyllähän voin mennä sinne, mutta se menee kyllä ihan siivoiluksi ja höpöttelyksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti