sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Varmistuksen varmistus

Eläinkuljetusluvan hommaaminen etenee hitaasti mutta varmasti. Havuja perkele! Isäntä läpäisi kuljettajan ja hoitajan pätevyyskokeen jo helmikuussa. Paperinippu laitettiin helpottunein mielin aluehallintovirastoon. Mielestämme siitä puuttui enää tieto kuljetuskalustosta.

Sitten tuli tiedustelu: missä on todistus eläinkuljetuskoulutukseen osallistumista. Öö, mistä? Meille kun sanottiin, että koulutusta ei tarvitse käydä, vaan pätevyyskokeeseen voi osallistua ilman sitäkin. Ei, kyllä kokeeseen voi osallistua ilman koulutusta, mutta koulutukseen pitää silti osallistua jossain vaiheessa. Aha, selvä.

Koulutuksen löytäminen olikin sitten kuin neulan etsimistä heinäkasasta. Pätevyyskoepäivät löytyvät Eviran sivuilta, mutta koulutuksia ei tunnuta välttämättä järjestettävän missään. Tai ainakin niistä tiedottaminen ontuu erittäin pahasti. Aluehallintoviraston viesti liittyen koulutuksen löytämiseen oli luokkaa onnea matkaan.

Muistaakseni viime syksynä Kainuun ProAgria järjesti koulutuksen, mutta olimme tuolloin opintomatkalla Italiassa. Eikä eläinkuljetusluvan hommaaminen ollut vielä silloin ajankohtainen. Seinäjoella olisi ollut koulutus juuri ennen helmikuun tenttiä, mutta koska meille sanottiin puhelimessa, että tenttiä voi ilman koulutustakin, jäi Seinäjoelle meno välistä. Voi kun olisi pitänyt osata kysyä pitääkö koulutus käydä joka tapauksessa.

Hetkellisen itkunaurukohtauksen jälkeen ryhdyimme etsimään seuraavaa koulutusta. Useiden päivien ajan - tunti siellä, toinen täällä - netissä surffattuamme isäntä löysi koulutuksen niinkin läheltä kuin Kajaanista, Seppälästä. Käsittääkö koulutus sekä naudat, lampaat, siat ja hevoset - sitä ei tarina kerro. Ja nyt kun vertailen löytämiemme kahden koulutuksen nimiä, on tarjolla eläinkuljetuskoulutus ja eläinkuljettajakoulutus. Toivottavasti nämä ovat yksi ja sama asia - vai pitäisiköhän tästäkin osata kysyä? Joka tapauksessa Kajaanin koulutus on vasta huhtikuun loppupuolella. Isäntä harmitteli asiaa - lihanmyynti kun olisi enemmän kuin suotavaa saada käyntiin mahdollisimman nopeasti tässä tukienmaksatustilanteesta, kun korvausta viime vuonna tehdyistä töistä odotellaan edelleen,

Toimittajan sitkeydellä en antanut periksi. Kiitos Facebookin ihmeellisen maailman löysin keskusteluryhmän kautta kouluttajan. Kävi ilmi, että hän pitää seuraavan koulutuksen jo maaliskuussa. Sen jälkeen soitto järjestävän tahon opintosihteerille ja voi sitä riemua: koulutuspaikka irtosi!

Eli jos joku tahtoo osallistua eläintenkuljettajakoulutukseen, koulutuskeskus Salpaus järjestää sellaisen 23.3.2016. Kannattaa kysyä vapaita paikkoja. Salpauksen koulutussihteeri harmitteli koulutuksesta tiedottamisen olevan heikkoa vastaukseksi isännän ihmettelyyn, ettei koulutuksesta löytynyt tietoa koulutuskeskuksen nettisivuilta. Ja mikäli isäntä ymmärsi oikein, koulutukseen osallistujat voivat osallistua hevostenkuljetustenttiin heti koulutuksen päätteeksi. Mutta tämäkin asia kannattaa varmistaa koulutussihteeriltä.


2 kommenttia:

  1. Voi tätä byrokratiaa... Hyvä että koulutus kuitenkin järjestyi pikapuoliin. Lihaa jo kovasti odotellaan myyntiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etenemme hitaasti mutta varmasti. Toivottavasti lupa olisi näpissä jo kevään aikana.

      Poista