maanantai 9. marraskuuta 2015

Neljä "pientä" porsasta

Siat ovat kovia tonkimaan. Ikää niillä on nyt kymmenen viikkoa.
Kuten kuvasta näkyy meidän eläinperheemme on täydentynyt porsailla! Kolme prinsessaa ja heidän prinssinsä - kuohittu sellainen - asustavat vielä tovin pihallamme marjatarhassa. Lepopaikka löytyy vanhasta leikkimökistä, missä on hyvä nukkua tuhnottaa. Ja sen taidon nämä eläimet kyllä osaavat! 

Kopsuttelin tänään aamupäivällä leikkimökin kuistilla kamera kädessäni, että josko herrasväki nousisi ylös, niin saisin otettua kuvan. Mutta mitä vielä. Yksi rinsessoista kyllä raotti silmäänsä olkikasan alla, mutta uni sen kun jatkui. Teki mieli kaivautua itsekin olkien sekaan ja ottaa pienet unet tässä valmiissa mualimassa. Aikani siinä sitten höpöttelin ja tuumasin, että minä teitä ryhdy sieltä nostamaan kuvan takia ylös. Jos kyse olisi ollut lampaista, ne olisivat ampaisseet alta aikayksikön ylös ja ulos. Sen verran arempi eläin lammas on. Kuvan ottaminen onnistui lopulta päivemmällä, kun arvon herrasväki oli lähtenyt ulkoilemaan.

Anna mun nukkua.
Porsaat pääsevät talveksi navetalle eläinsuojaan, mutta ensi kesänä näiden on tarkoitus viihdyttää mansikanpoimijoita marjatarhassa, joka sijaitsee ihan mansikkamaan vieressä. Ainakin viime kesänä tarhaan muodostui sateiden myötä aikamoinen lampi. Ensi kesänä voisi sataa sillä tavalla sopivasti, että sioilla olisi paikka missä rypeä. Tarvittaessa sinne saadaan kyllä tehtyä tekolammikkokin.

Tutustuminen porsaiden sielunelämään jatkuu. Ainakin alkutaival on osoittanut niiden olevan älykkäitä, vilkkaita ja uteliaita eläimiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti