maanantai 25. toukokuuta 2015

Lapparit ja pässit lähtivät kesätöihin

Jiihaa!
Sunnuntaina koitti suuri päivä lappalaispojillemme sekä pässeillemme. Aslakit vietiin kesätöihin Kolin kansallispuistoon Ollilaan Pohjois-Karjalaan. Pässit - yhdeksän aikuista ja yksi alle vuoden ikäinen karitsa - pääsivät Sotkamon kylälle Syntiniemeen.

Lapinlehmäpojat tulivat meille tänä keväänä Pelson vankilasta ja nyt reissattiin Pohjois-Karjalan puolelle. Kyllä se vaan on niin liikuttavaa, hienoa ja mieltä lämmittävää nähdä, kuinka eläimet kirmaavat ulkona!

Ollilan biotooppeja hoitaa Saramon lampaat, ja meidän lapparimme menivät lainatyöläisiksi heille. Ollilan tilalla voi käydä katsomassa eläimiä - sekä lapinlehmiä että lampaita. Tilan vierestä kulkee myös suosittu retkeilyreitti Kaskenkierros.

Hei, missä me nyt olemme?
Hei, tämähän on tosi siisti paikka!
Tässä me jo menemme ihan muina poikina.
Sä voit jo lähteä kotiin. Kyllä me pärjäämme täällä.
Pässit pääsivät viime kesän tapaan Syntiniemeen Sotkamon seurakuntatalon läheisyyteen. Viime kesänä niemessä olivat myös uuhet, mutta ne pääsevät karitsoineen tänä kesänä Naapurinvaaralle. Muutama saattaa jäädä kotitilallemme kesänviettoon, mutta neuvottelut tästä asiasta ovat vielä kesken isännän kanssa.

Syntiniemessä voi siis entiseen tapaan käydä kävelemässä, kunhan muistaa sulkea portin aina sinne mennessä ja sieltä lähtiessä. Eläimille ei myöskään saa syöttää mitään muuta kuin niemessä kasvavaa kasvillisuutta.

Pässit Syntiniemessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti