maanantai 23. maaliskuuta 2015

Tipitii, kevät on, vallaton

Hei, herätkäähän tekin nyt jo.
 Ja sieltähän ne ensimmäiset tiput kuoriutuivat! Voi mikä ihme! Hautomakoneeseen menee 24 munaa. Niistä kuudessatoista oli elämää. Yksi tipu menehtyi kuoriutumishetkellä. Toinen oli sen verran pieni, että se löytyi yhtenä aamuna nuukahtaneena laatikosta. Mutta tormakoita tipusia on nyt siis 14! Toivottavasti suurin osa olisi kanoja... Kovin nopeasti ne ainakin kasvavat. Isäntä rakentaa parhaillaan tipulaa kanalaan, jotta pienet piiperoiset pääsevät vähän väljemmille vesille laatikoistaan.

Laitoimme hautomakoneeseen uuden satsin tulemaan eli pääsiäisen tietämillä pitäisi tulla lisää pikkuisia. Tätä tahtia kun mennään, niin ensi talvena munantuotanto on jo ihan eri mallilla. Kysyntää luomumaatiaismunille on valtavasti. Niiden mausta on tykätty tosi paljon ja makuun on jopa jääty koukkuun, hih.
 
Yritimme etsiskellä luomumaatiaismunien tuottajia Suomesta, mutta emme tulleet googlaamalla kovinkaan paljon viisaammiksi. Olisi nimittäin kiva tietää, mitä hintaa munista pyydetään. Mutta ei huolta, emme ylihinnoittele muniakaan. Lihankin suhteen olemme erittäin maltillisia. Olisi yksinkertaisesti tosi mahtavaa, jos ihmiset pääsisivät luomutuotteiden makuun suht edullisesti. Sellaiseen sopuhintaan, että siitä jäisi mukava maku sekä tuottajan että asiakkaan suuhun.
 
Täältä se tipu tuli.

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Täällä Kaakkois-Suomessa on ainakin Kuorttisen luomukanala Lappeenrannassa. Yhteystiedot löytyvät netistä. Sieltä varmaan voisi hintoja kysellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Lieneekö siellä maatiaiskanoja? Pitääpä tsekata. Kiitos vinkistä :0)

   Poista