lauantai 7. helmikuuta 2015

Suoramyyntitilat valmistuvat

Kylmiöelementtejä.
Suoramyyntitilat ovat tekeillä entiseen maitohuoneeseen ja navetan etuhuoneeseen. Neliöitä niissä on yhteensä nelisenkymmentä. Maitohuoneen kolmekymmentä neliötä jaetaan kahteen osaan: asiakastila ja lihankäsittelytila. Loput kymmenen neliötä ovat juureksille ja muille elintarvikkeille. Liha on korkeahygieninen tuote, eikä se saa olla samassa tilassa esimerkiksi multaisten juuresten kanssa.

Kunnan terveystarkastajat kävivät katsomassa tilat, joita suunniteltiin vielä yhdessä. Jos liha tulisi meille teurastamolta ruhona, tilat tarvitsisivat laitoshyväksynnät. Koska lihat tulevat meille valmiiksi leikattuna ja jauhettuna, silloin riittää elintarviketilailmoitus. 

Joensuusta on roudattu muutama kyydillinen käytettyjä kylmiöelementtejä ja ovia. Ikkunoita löytyi omasta varastosta. Rosteripöytien hommaaminen on työn alla. Ainakaan vielä mitään ei ole tarvinnut ostaa uutena. Kylmälaitteisto vaatii enää kylmäkompressorin. Tähän asti rahaa on mennyt alle tuhat euroa materiaaleihin.

Näkymä tulevasta suoramyyntitilasta kanalaan.
 Suoramyyntitilasta on näkymä kanalaan, joka on entisen lypsyaseman paikalla. Kanojen touhuja on mukava seurata ikkunan kautta. Tänään isäntä huomasi, että yksi kanoista on ryhtynyt hautomaan. Nostin emännän toissailtana pois kymmenen munan päältä, jotta sain kerättyä ne talteen. Emäntä oli kyllä sitä mieltä, että homma oli kesken! No, tänään Klaara jätettiin urakoimaan pesään. Toiset kanat kävivät munimassa samaan koriin ja parhaimmillaan koriin oli ahtautunut kolme kanaa. Todennäköisesti laitamme Klaaran ja korin päälle häkin, jotta muut eivät pääse munimaan, eivätkä häiritsemään hautojaa.

Klaara (musta) on ryhtynyt hautomaan.
Pyysimme tällä viikolla tarjousta Tanskasta America A/S:stä hautomakoneesta ja munintapesistä. Ainakin pesät ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. Tuotteet saa tilattua yritykselle taxfreenä. Tilasimme vuosi sitten keritsimet Englannista ja se sujui mallikkaasti ja tuli toimituskuluineen edullisemmaksi kuin mitä Suomessa olisi pitänyt maksaa kyseisestä tuotteesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti