keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Isäntä ja hänen projektinsa

Tämän päivän työmaa.
Suoramyyntitilat valmistuvat hyvää vauhtia. Ihan oikeasti! Osa meistä ihmisistä suunnittelee, toinen tekee, kolmas jättää tekemättä, neljäs haaveilee. Isäntä on sitä sorttia, että hän suunnittelee ja tekee. Itse ihmettelen harva se päivä, että kyllä näistä hänen projekteistaan tulee kuin tuleekin valmista. Kodin wc- ja pesuhuoneprojekti seisoo tällä hetkellä, mutta kunhan elintarviketilat saadaan valmiiksi tuo remontti etenee taas. Ja näitä projekteja riittää ja niihin liittyviä hankintoja (romukasoja kuten joku sanoi, en minä), jotka on tehty silloin kun hyvää, käytettyä tavaraa on ollut tarjolla.
 
Ja iso kiitos työharjoittelijallemme, joka annettiin meille kuin taivaanlahjana pari viikkoa sitten. Hän on siis ahkeroinut navetalla ja isäntä on voinut keskittyä suoramyyntitilojen tekemiseen. Tosin välillä keskittyminen on katkennut kanojen touhujen seuraamiseen. Suoramyyntitiloista näkee suoraan kanalaan. Kanojen hiekkakylvyt, aurinkotervehdykset ja Edward-kukon suvunjatkamistouhut on nähty.
 
Tilat on tärkeä saada valmiiksi, jotta pääsemme myymään lihaa suoraan asiakkaille. Vaihtoehtonahan on antaa elukat puoli-ilmaiseksi teurastamolle ja sitä kautta kauppaan monien välikäsien kautta. Navetta täyttyy kevään poikimisten vuoksi ja elukoita on pakko laittaa teuraaksi senkin takia. Navetalla tehdään paraikaa uudelleenjärjestelyjä ja lisätiloja otetaan käyttöön. Esimerkiksi entisestä tallista tulee tila sonneille, ja kylmävarastotila muutetaan kylmäpihatoksi.
 
Kolmen viikon aikana tilasta on purettu kaikki vanha pois, muun muassa lypsykoneen pesuri ja sähkölaitteet. Vuokralla ollut maitotankki vietiin pois jo vuosi sitten. Pesuveden säiliö piti purkaa montusta, minkä päälle rakennettiin kylmiö. Ikkunanpuitteet on maalattu ja laitettu kaksinkertainen lasitus kanalan ja elintarviketilan välille. Isojen teräksisten pariulko-ovien tilalle on laitettu normaali ulko-ovi ja ikkuna. Koska elintarviketilaan käynti ei saa olla suoraan ulko-ovesta, on siihen rakenteilla tuulikaappi.
 
Tilaan pitää vielä tehdä siivouskaappi sekä myyntitiski. Lisäksi tarvitaan pesuallas ja teräksinen lihanleikkuupöytä. Lattia pinnoitetaan uudestaan ja osalle seinää laitetaan välitilalaminaattia. Lopuksi tehdään LVI-töitä. Hinnoitteleva vaaka on jo hommattu, kassakone on etsinnässä.
 
Valutyöt menossa.
Kylmiö.
Tänään valoimme lattian kylmiöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti